Skuffet Harald Bredeli etter TV 2-nederlag: – En æra er over

TV 2s håndballansikt er trist etter at arbeidsgiveren hans tapte kampen om rettigheter for VM og EM til 2025 og 2026.

Harald Bredeli og Bent Svele er kjente fjes fra TV 2s håndballsatsing.  Foto: NTB scanpix

ballsport

Kanalen står nå uten internasjonale rettigheter etter at NENT Group sikret seg disse til både EM og VM i lang tid framover.

– Dette er trist for TV 2. Håndballmesterskapene har vært en del av kanalens DNA, og nå er en æra over, sier Bredeli til NTB.

– Jeg ser på terminlistene og finner ingen omkamp, så det er bare å gratulere kollegene i TV 3/Viasat med en fantastisk rettighet. De er dyktige, så seerne er godt ivaretatt. Selv gyver jeg løs på kveldens VM-kval med håndballgutta.

– Livet er ikke over, bare håndballivet slik vi kjenner det. Og for TV 2 sin del blir det jo et vanvittig liv med all fotballen framover, sier Bredeli.

Glad

NENT Group har sikret seg VM-rettighetene fram til 2025, og EM-rettighetene fram til 2026.

Hvilke kanaler kampene vil bli sendt på er foreløpig ikke bestemt, men kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum opplyser til NTB at de vil bli sent på NENT Groups TV-kanaler, som TV3, TV4, Viasport og strømmetjenesten Viaplay.

– Dette er fantastiske nyheter for hele NENT Group, og ikke minst for alle håndballgale nordmenn. Håndball står utrolig sterkt blant publikum her til lands, og vi slo våre egne seerrekorder flere ganger under Håndball-EM i 2016. Vi gleder oss stort over å kunne tilby ikke bare håndball-EM, men nå også håndball-VM i mange år fremover på våre plattformer. Vi har god erfaring med å ivareta håndballrettigheter, og kan love publikum et fantastisk sportsprodukt fremover, sier Morten Aass, administrerende direktør i NENT Group Norge.

NENT Group har i tillegg forlenget rettighetene for Champions League, European Handball League og EHF-cup.

Viasat-kommentator Daniel Høglund skriver på Twitter at han sjelden har våknet med et større smil om munn etter at det ble kjent at de har sikret seg rettighetene.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport