Smertene plager Sulland - aner ikke når hun blir spilleklar

Selv om Linn Jørum Sulland satt på benken mot Lada, må hun gjøre store fremskritt dersom debuten i Vipers-trøya skal komme før EM-pausen starter 16. november.

- Jeg har mer og mer lyst til å spille, men heldigvis får jeg trent bra og straks kneet er friskt skal jeg være i god form, sier langtidsskadde Linn Jørum Sulland.  Foto: Kjartan Bjelland

ballsport

KRISTIANSAND: — Jeg er foreløpig et godt stykke unna. Jeg har ikke trent håndball ennå, bare stått litt i forsvar, sier Linn Jørum Sulland til Fædrelandsvennen.

I den høydramatiske europacup-kampen mot russiske Lada lørdag, overrasket Vipers med å sette Sullands navn på spillerkortet– for å muligens bruke henne som straffeskytter. Men Vipers' store stjernespiller, som skadet kneet i oppkjøringen til Rio-OL, ble sittende på benken gjennom hele kampen da laget røk ut på færre scorede bortemål. Nå forklarer hun hvorfor:

— Under oppvarmingen følte jeg meg ikke klar for kamp, og det inkluderer for meg at jeg heller ikke var klar for å ta straffer, sier Sulland.

Taktiske årsaker

- Var det av litt taktiske årsaker for å skape usikkerhet hos Lada at du sto på lagoppstillingen?

— Det må du nesten spørre Kenneth (Gabrielsen) om.

— Det er klart at det også har hatt litt å si. Lada visste i alle fall hvem Linn er, og jeg så under oppvarmingen at treneren deres fulgte henne nøye. Men jeg vurderte også å bruke Linn på straffer, særlig hvis det hadde blitt sju-åtte stykker, slik det fort kunne blitt i en slik kamp. Men det ble bare fire, sier Gabrielsen.

Enn så lenge må Sulland smøre seg med tålmodighet ettersom det er vanskelig å tidfeste når bruskskader blir leget. Vipers har tre kamper terminfestet før EM-pausen, men det blir i tillegg semifinale i cupen 16. november dersom de slår Byåsen i onsdagens kvartfinale i Trondheim.

— Vi ønsker ikke å gamble, men jeg håper vi kan bruke henne i en eventuell semifinale. Det hadde vært fint om vi kunne benyttet henne i en match eller to før EM-pausen slik at vi får henne i gang. Men jeg forholder meg til det medisinske apparatet, understreker Gabrielsen.

- Fortsatt en vei å gå

Til det sier Vipers' fysioterapeut følgende:

— Linn har fortsatt en vei å gå, men hun er i bedring og vi er positive. Men med denne skaden går det noen skritt fram og noen tilbake. Det er ikke veldig sannsynlig at hun spiller før EM-pausen, men helt umulig er det ikke, sier Erik Welhaven Løchen.

— Det blir bare gjetning. Jeg har sykt lyst til å spille, men det er en skade det er vanskelig å fastslå når man blir frisk fra. Jeg vil på banen så fort som mulig, men om det blir i neste uke eller i mars er vanskelig å si, sier 32-åringen.

- Kan hele sesongen ryke?

— Ja, hvis ikke kneet blir bra så. Det er mye enklere å fastslå tidsforløpet for korsbåndskader, men her må vi bare ta tiden til hjelp. Men det går fremover, understreker den tidligere Györ-spilleren.

- Må kunne løpe normalt først

- Hva må på plass før du kan spille?

— Hovedsakelig mindre smerter. Jeg har kunnet trene full styrke lenge, men bremsing og brå aksjoner er ennå ikke på plass.

- Får vi se deg ta straffer snart?

— Det er mulig. Men jeg ønsker at jeg skal kunne løpe normalt inn og ut av banen først.

Risikoen er nå stor for at hele høstsesongen ryker uten at Vipers har fått valuta for sin store stjerne, som har drøyt halvannet år igjen av kontrakten.

— Dette er en sak mellom Vipers, Norges Håndballforbund og NAV, som ennå ikke er avsluttet. Men slik jeg oppfatter det, trenger vi ikke betale noe så lenge Linn er skadet, sier daglig leder Terje Marcussen.