Storm-talent tilbake i full trening: – Han er brikken vi savner

Hvis alt klaffer, er Johannes Rydningen Lange (18) tilbake for Tromsø Storm i helgen.

TRENTE: Johannes Rydningen Lange deltok på sin første hele trening i Storm-drakten siden sesongen startet.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

ballsport

Johannes Rydningen Lange har mistet samtlige 11 kamper for Tromsø Storm denne sesongen. Årsaken er at han for tre måneder siden pådro seg et tretthetsbrudd i foten. Tirsdag kveld var han imidlertid tilbake i full trening.

– Det kjentes egentlig veldig bra ut. Jeg skal prøve meg for fullt denne uka og se hvordan foten responderer. Nå var det ingen spillsekvenser, men en del én mot én, så det var veldig bra, sier Johannes Rydningen Lange til iTromsø.

– Har du et håp om å rekke helgens bortekamper mot Kongsberg og Asker?

– Du må nesten høre med Kenneth, og så må jeg se litt an. Det kan være det blir litt tidlig, men jeg skal i hvert fall være klar til Bærum-kampen hjemme helga etter, smiler stortalentet, som synes det var tungt å følge med laget sitt på bortetur i helgen.

– Jeg måtte skru av PC’en i 4.- periode (29–5 til Bærum, journ.anm.). Jeg ble så sur, sier Rydningen Lange.

– Han vi savner

Det betyr i beste fall at 18-åringen er tilbake allerede i helgen, tidligere enn først antatt.

– Jeg kan ikke si, ja han spiller. Jeg må snakke litt med han og faren (Roger Lange), så tar vi en avgjørelse etter treninga på torsdag kveld. Det er spilt 11 av totalt 27 kamper i grunnserien, så det er ikke noe poeng å stresse han inn for tidlig, hvis han ikke er klar, sier trener Kenneth Webb.

Men savnet etter Rydningen Lange, som fikk sitt store gjennombrudd i fjor, har vært stort.

– Aslak har gjort en formidabel jobb i pointguard-rollen, men nå har alle funnet ut av at det er det vi har gjort, og kanskje har vi blitt litt straffet for det, men du ser at Johannes er akkurat hva vi trenger, og er den brikken som mangler. Det er rollen hans, sier Webb.

Raknet mot Bærum

Da også Smalås måtte ut med to personlige feil mot Bærum Basket i helgen, raknet Storm fullstendig.

– Da spilte Aron (Finstad) litt i den rollen, Henrik (Lange), Simen (Samuelsen). Det var bare helt overalt. Når vi får Johannes tilbake i den rollen, kan Aslak finne tilbake til det han er best på, som skytter, så vi er glad det nærmer seg med Johannes nå, sier Webb.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport