Syltynt håp om EM-gull: Slik blir Norges vei videre

Norge tar med seg null poeng til EM-mellomspillet, og får en blytung oppgave med å gå videre derfra.

Kaptein Stine Bredal Oftedal og Norge får en blytung oppgave med å ta seg videre fra mellomspillet.   Foto: Fredrik Varfjell / BILDBYR N NORWAY

ballsport

Så langt har de norske håndballkvinnene hatt tilhold helt ute på tuppen av Bretagne-kysten ut mot Atlanterhavet i byen Brest. Men siden laget nå er klar for mellomspillet i EM, er de nødt til å flytte base.

Nå er det Nancy i nordøst-Frankrike som står for turen. Byen ligger på høyde med Stuttgart, ikke så langt unna grensen mot både Belgia, Luxembourg og Frankrike.

De tre kampene i mellomrunden skal spilles i Palais des sports Jean-Weille, som har en kapasitet på 6000 tilskuere.

Norge skal spille mellomspillet i gruppe 2, og møter der de tre beste fra gruppe C. Nederland vant gruppen foran Ungarn og Spania.

Norge går inn i mellomspillet uten poeng. Både Romania og Nederland har fire poeng, så veien videre etter de tre neste kampene er blytung for det norske laget.

Med null poeng ligger Norge helt nederst på listen sammen med Ungarn. Det betyr at Norge er nødt til å vinne alle sine tre kamper, og er i tillegg avhengig av at Romania slår Nederland. I tillegg er de avhengig av at Tyskland ikke får mer enn tre poeng på sine tre kamper.

Slik spilles Norges kamper i mellomspillet:

7. desember

 • klokken 18: Spania mot Tyskland
 • Klokken 21: Ungarn mot Norge

9. desember:

 • Klokken 15: Ungarn mot Tyskland
 • Klokken 18: Nederland mot Romania

11. desember:

 • Klokken 18: Spania mot Romania
 • Klokken 21: Nederland – Norge

12. desember:

 • klokken 15.45: Spania – Norge
 • Klokken 18.00: Ungarn – Romania
 • Klokken 21.00: Nederland – Tyskland

I den andre gruppen i mellomspillet spiller Danmark, Frankrike, Montenegro, Russland, Serbia og Sverige.

Veien mot gull:

I mellomspillet er Norge nødt til å bli blant de to beste i gruppen. De fire lagene er klare for semifinale 14. desember.

I tillegg spiller lagene som havnet på tredjeplass kamp om femteplassen samme dag.

Kamp om 5.-plassen:

 • 14. desember klokken 14

Semifinaler:

 • 14. desember 2018 klokken 18.00: Vinner gruppe 1 – Nummer 2 i gruppe 2.
 • Klokken 21: Vinner gruppe 2 – Nr 2 i gruppe 1.

Bronsefinalen spilles 16. desember klokken 15.00, og finalen spilles samme dag klokken 18.00.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport