Uvant luksus venter Norge: Får eget privatfly og service hele døgnet

– Jeg har aldri opplevd noe lignende.

Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød og landslagssjef Christian Berge slipper å tenke på så mye annet enn å spille håndball i Frankrike.  Foto: NTB scanpix

ballsport

Håndball-VM blir det beste noen gang for deltakerne. Privatfly og døgnservice venter Sander Sagosen og de andre norske gutta.

Det spares ikke på stort for de 24 lagene. Alt er bare et tastetrykk unna.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende. Det er bare å gå inn med iPaden og taste hva man ønsker seg. Noen liter ekstra vann, hva slags mat og ekstra håndklær for å nevne noe, sier Gry Hege Knutsen til NTB.

Hun er ansvarlige for alt det praktiske rundt det norske laget. Det har gitt henne mange rare opplevelser opp gjennom årene.

Eget fly

Men denne gangen er alt på tilnærmet første klasse. Går Norge videre til gruppespillet venter et spesialchartret fly på troppen, og det er ikke snakk om å fly to lag sammen. Nei, alle de 16 nasjonene forflyttes separat.

Og det meste av bagasjen sendes i forveien med hurtigtoget TGV. Alt for at spillere og ledere skal ha det enklest mulig.

- Det er ikke mye man behøver å gjøre selv her, sier landslagssjef Christian Berge før sitt andre mesterskap i jobben.

Pengeflom

VM-arrangøren budsjetterer med tett opp mot 300 millioner kroner. Frankrike har ikke hatt VM siden 2001. Denne gangen skal flere eldre franske stjernespillere ta farvel med gull.

Frankrike er i pulje med Norge og alle vertsnasjonens kamper er utsolgt.

I åttedels- og kvartfinalen kommer de franske gutta til å spille for nesten 30.000 tilskuere på en fotballstadion i Lille.

Norge møter også Polen, Brasil, Japan og Russland i gruppespillet.

Cuprundene starter lørdag neste uke. Finalen går åtte dager senere.

Norge skal følge opp den overraskende 4.-plassen fra fjorårets EM.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport