Vil slå sammen Tertnes og FyllingenBergen

Ellen Nygård Nilsen mener Bergens to eliteserielag i håndball vil tjene på en felles administrasjon.

FyllingenBergen tar til orde for et samarbeid med Tertnes. Her jubler Tonje Løseth etter scoring.  Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix

ballsport

— La oss begynne med noe så ufarlig som en felles arrangementsorganisasjon. For så å utvide samarbeidet til noe langt mer. Det vil begge klubbene tjene på, tror FyllingenBergens daglige leder.

- Udelt positivt

Tanken om en felles administrasjon de to håndballflaggskipene imellom, er ikke ny. Allerede for to år siden lanserte FyllingenBergens nestleder Asbjørn Reinkind ideen om tettere bånd mellom Framohallen og Haukelandshallen. Nå mener Ellen Nygård Nilsen det er på tide å omgjøre snakk til handling.

— Vi er på sett og vis i gang allerede. Gjennom å arrangere kvelder der begge lagene spiller på samme arena. Vi har hatt tre av dem til nå, den fjerde avvikles i Sotra Arena i morgen. Med drahjelp fra både Norsk Topphåndball og Region Vest ser jeg for meg minst 2000 tilskuere når Tertnes møter Vipers og FyllingenBergen får Stord på besøk. Det blir en skikkelig syretest på om vi skal bruke Sotra Arena mer som hjemmebane neste sesong – og det blir forhåpentlig nok en bekreftelse på det gode samarbeidet mellom Tertnes og oss i Fyllingsdalen. Mine erfaringer er udelt positive, bedyrer Nilsen.

Hun ser for seg en administrasjon der klubbene har felles regnskapsfører, og der samme person bestiller reiser enten det er Fyllingen eller Tertnes som skal på vift. Også i forhold til media og sponsormarked ser 53-åringen for seg fordeler ved å stå sammen.

— Mon tro om næringslivet i en del sammenhenger ser fordelen av å se oss under ett?

FyllingenBergens daglige leder legger heller ikke skjul på at økonomien til de gule og blå er såpass anstrengt at det pr. i dag ikke er rom for å utvide administrasjonen i Framohallen.

— Å dele på en person virker da mer realiserbart. Også for Tertnes' del, vil jeg tro.

- Tredoblede billettinntekter

Lars Riis Ellingsen bekrefter at temaet "styrking av en felles administrasjon" allerede er tatt opp med naboen i vest.

— Vi ønsker alle gode forslag velkomne. Også når det gjelder administrativt samarbeid. Derfor skal vi sette oss til bords og vurdere hvor gevinsten er størst ved å knytte enda sterkere bånd. Vi må finne ut om vi kan dra stordriftsfordeler ut av et slikt samarbeid.

Morgendagens happening blir det fjerde fellesarrangementet denne sesongen. For FyllingenBergens del har to av de tre første gitt et publikumsløft, sammenlignet med "singelkampene" i Framohallen. Møtene med Runar, Haslum og ØIF Arendal forteller om et registrert oppmøte på henholdsvis 812, 822 og 579 tilskuere – mens sesongsnittet er 585 besøkende.

For Tertnes' del har utslagene vært mer enda varierende. 812, 579 og 468 møtte opp for å se Stine Skogrand & Co. i kamp mot Glassverket, Storhamar og Oppsal. Snittet tre serierunder før slutt: 549. Like fullt understreker både Lars Riis Ellingsen og Ellen Nygård Nilsen at de har opplevd en tredobling av billettinntektene til disse fellesarrangementene.

— Denne gangen legger vi kampene til Sotra Arena. Og som nevnt håper vi på 2000 tilskuere. Fasilitetene er svært så innbydende, og vi har aldri hatt så god respons fra VIP-ene våre som foran denne onsdagen. VIP i Framohallen står for "vafler i pausen" – på Sotra har vi langt bedre muligheter for å legge til rette slik både våre samarbeidspartnere og den vanlige publikummer vil ha det. Og bare det med egen spillerinngang og skanning av billetter i inngangsdøren skaper en annen følelse. Profesjonelle fasiliteter betyr mye, erkjenner Ellen Nygård Nilsen.