Ville trukket laget fra ligaen dersom det var i dag: - Vet ikke om klubben skjønner alvoret

Kenneth Webb er frustrert og oppgitt over situasjonen i Tromsø Storm.

FRUSTRERT: Kenneth Webb har fortsatt ikke fått penger til å hente spillere, samtidig som flere har forlatt klubben. - Det er en treners mareritt, sier Webb.  Foto: Ronald Johansen

ballsport

Det er stor usikkerhet rundt mange spillere i Tromsø Storm foran årets sesong, og fortsatt vet ikke klubben om de har penger til å hente spillere utenfra.

– Vi skal ha en gjennomgang denne uken. Vi ser om vi får til en løsning for Henrik Lange, at han pendler fra Oslo, og så ser vi om vi klarer å få tak i noen av våre yngre, som skal steppe opp, sier styreleder Kurt Figenschau.

Den svake økonomien er grunnen til at de neppe henter importspillere i år heller.

– Det blir en helhetsvurdering og det er litt for tidlig å si. Vi har gjort noen grep og kvittet oss med noe gjeld, så det går bedre, men fortsatt er det ikke noe nok. Samtidig må vi satse for å tjene, for å være attraktiv nok for publikum og nye samarbeidspartnere. Så vi får se. Det blir neppe importspillere fra sesongen starter, men det kan være et scenario at vi henter en spiller ut i sesongen, for å spare noe, sier Figenschau.

– Har det vært diskutert å trekke laget?

– Det er ikke et scenario vi har sett på, eller noe vi jobber ut ifra.

Treneren: - Jeg vet ingenting

Hjemme i New Jersey, sitter trener Kenneth Webb, som nå reiser tilbake til Danmark for å se familien, via Island, før han returnerer til Tromsø og skal starte opp trening med lagfet 21. august.

– Jeg regner med jeg skal trene noe, men hvem, det har jeg ingen anelse om. Jeg har sendt mange e-poster til klubben for å høre hvem vi har, om vi kan hente noen, men jeg har ikke hørt noe.

Per dags dato har Tromsø Storm kun Aslak Smalås, Anders Solem, Johannes Rydningen Lange, Hani Issalhi, Simen Samulesen og Somen Tronstad Jacobsen i Tromsø på permanent basis, mens Audun Bangsund skal spille kamper, men skal i militæret.

– Jeg er en ganske god trener, men jeg er ingen magiker. Slik jeg ser det vil jeg slite med å ha 10 basketballspillere på trening.

Webb er ikke imponert over jobben klubben har gjort i sommer.

– Da jeg forlot Tromsø var vi klar over situasjonen. U16 og U19-spillerne våre er ikke klare til å spille i BLNO. Det ser ut som vi har mistet Henrik (Lange), kanskje også Hani, der situasjonen hans er veldig uviss. Selv med to importspillere, vil det bli tøft slik det ser ut nå.

– Skal de spille selv?

At styreleder Kurt Figenschau har signalisert at de muligens kan hente en amerikaner halvveis i sesongen, er noe Webb fnyser av.

– Skipet har sunket halvveis i sesongen slik jeg ser det. Men kanskje de har en plan. Kanskje Ronny (Lange), Kurt (Figenschau) og Ørjan (Hansen) har tenkt seg å spille igjen. Jeg er lamslått. Hvis vi ikke har penger, greit, men da lurer jeg på, hvorfor er det ingen som forsøker å skaffe de pengene. Hvis vi tror at vi kan klare oss med et enda verre produkt enn i fjor, så lurer jeg på hva forventingene er, sier Tromsø Storm-treneren.

Mens andre lag i ligaen spiller intensene treningskamper og er godt inne i pre-season, har ikke Webb tenkt å få til noe lignende med sitt lag.

– Jeg kan ikke ta dette laget til treningskamper. De kan spille mot Ravens og Old Boys-laget. Jeg vet ikke om klubben skjønner alvoret av situasjonen vi er i. Det er frustrerende. Det er en treners mareritt.

– Ville du latt det laget du har per dags dato spille i BLNO?

– Definitivt ikke. Slik det er nå kan vi ikke konkurrere mot noen lag i ligaen. Spesielt ikke hvis vi mister Henrik og Hani, to av våre beste spillere.

Dalende motivasjon

Og Webb spår en snøballeffekt om ikke noe skjer.

– Hva med Aslak (Smalås) og Anders (Solem). De har vært med siden Tromsø Storm hadde suksess. Nå klarte vi det ingen hadde forventet i fjor med å nå sluttspillet, men hvordan vil deres motivasjon bli hvis vi skal reise uke etter uke for å bli smadret av alle lagene, sier Webb spørrende.

Hele sommer har amerikaneren ventet på svar om klubben ville få midler til å hente forsterkninger utenfra, men Webb reiser nå fra statene uten spillere i bagasjen.

– Administrasjonen med Kurt, Ørjan og Ronny må virkelig se på hva vi har og spørre seg, kan vi konkurrere med det laget vi har. Jeg som trener har ventet på svar om Hani, Henrik, Audun, og situasjonen rundt dem. Det kom heller aldri noen svar på om vi får midler til å hente importspillere, så ja, det er frustrerende, men jeg får bare dukke opp i Tromsø og se hva jeg har, sukker Webb oppgitt.