- Folk kan være så kritiske de bare vil, men vi er superfornøyd

Seiersmaskinen avgjorde kampen tidlig i 1.omgang, men vant «bare» 29–25 mot kristiansanderne.

Amanda Kurtovic traff på mye mot Vipers onsdag kveld. Her skyter hun forbi Kristin Nørstebø.  Foto: Herman Folvik

ballsport

KRISTIANSAND: - Folk kan være så kritiske de bare vil, men vi er superfornøyd, sier Vipers-trener Kenneth Gabrielsen.

Larvik fikk en pangåpning på kampen, mye takket være keeper Sandra Tofts mange redninger i starten. Stjernegalleriet og de suverene seriemesterne drepte spenningen tidlig. Det stod 6–2 til bortelaget allerede etter ti minutter. Utover i omgangen fortsatt seiersmaskinen å fosse fra - anført av Linn Kristin Riegelhuth Koren, som storspilte på høyrekanten.

– Vi kan skylde på oss selv for at vi fikk mange i fleisen i starten. Vi ønsker å få rytme, men får det ikke. Vi har ni tekniske feil i første omgang, og bommer alene med Sandra Toft sju ganger. På tre av dem blir det rene kontringer til Larvik som de scorer på. Totalt blir det seks mål i vår disfavør, sier Gabrielsen.

Larvik-benken jubler etter scoring mot Vipers.  Foto: Herman Folvik

Brattset storspilte

Hos Vipers var det kun to spillere som presterte opp mot sitt beste. Strekspiller Kari Brattset scoret på sjansene hun fikk og skaffet flere straffekast. Spilleren som kom fra Glassverket før årets sesong scoret på fem av fem før pause, og to av to etter. I tillegg hadde Sakura Hauge flere klasseredninger. Brattset ble kåret til Vipers sin beste spiller.

– Første omgang er begredelig med bare åtte scorede mål, oppsummerer Linn Jørum Sulland de første 30 minuttene.

– Jeg føler vi har god kontroll hele kampen igjennom. De får noen mål på slutten, men de er ikke i nærheten. Vi er fortsatt bedre. Det er deilig, sier Sandra Toft, Larviks og Danmarks kamp.

– Hvor langt unna er Vipers?

– Det er vanskelig å si. Vi får se til neste kamp når vi også er opptatt med Champions League. Vi får se, svarer Toft.

Kristin Nørstebø skyter forbi Larvik-spiller Marit Malm Frafjord.  Foto: Herman Folvik

Vant 2.omgang

Larvik ledet 15–8 da pausesignalet lød. Vipers løftet seg etter hvilen og spiste seg litt innpå, men Larviks seier var aldri truet - til tross for at Vipers «vant» 2.omgang 17–14. Kampen endte 25–29 til slutt.

Larviks Linn Kristin Riegelhuth Koren ble sammen med Kari Brattset kampens toppscorer med syv mål.

Larvik leder som vanlig serien suverent med ni seire på ni kamper. Vipers, som har mål om medalje, er nede på fjerdeplass, ett poeng bak rivalene Byåsen og Glassverket.

– Vi er veldig ute etter å se på prestasjon og utvikling, og totalen er veldig bra der vi reiser oss i andre omgang og scorer 17 mål mot Larvik. Det kan jeg ikke huske andre som har gjort, sier trener Kenneth Gabrielsen.

– Vi må slåss mer

Han mener prestasjonen var et klart fremskritt i forhold til 26–32-tapet i cupen i november.

– Vi spiller mye bedre håndball i dag. Vi har mange flere sjanser, men en verdensmålvakt (Sandra Toft, red. anm.) ødelegger litt i starten, sier Gabrielsen.

– Jeg synes vi møter et mye tøffere forsvar enn det vi klarer å sette på trening. Jeg tror det ligger litt der. Vi må slåss mer og være tøffere i duellene. Hvis ikke blir det vanskelig, oppsummerer Sulland.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

ballsport