- Det er først og fremst veldig trist

Mohamed Elyounoussi (21) synes det var tungt at Tor Ole Skullerud fikk sparken, men angriperen har tro på suksess-høst.
fotball

Elyounoussi ble Moldes toppscorer med 13 mål i fjorårets rekordsesong, og blomstret voldsomt under Tor Ole Skulleruds ledelse. 21-åringen, som scoret sitt niende for sesongen i bortekampen mot Odd, syntes det var tungt å få beskjeden om at Skullerud var ferdig i klubben onsdag.

— Det er først og fremst veldig trist å miste en så dyktig og fin person, men det får vi ikke gjort noe med. Det er en avgjørelse klubben har tatt, og den må vi stå bak, sier «Moi» til Rbnett etter 2-2-kampen på Skagerak Arena.

Superhøst?

TROR PÅ EN BRA HØST: Moldes sesong så langt har ikke gått slik man har håpet, men Moi Elyounoussi er ikke tvil om at laget er gode nok til å sikre både avansement i cupen og en plass i Europa League.  Foto: NTB Scanpix

Til tross for en turbulent og dramatisk uke, mener unggutten at laget stilte svært godt forberedt til søndagens kamp mot Dag-Eilev Fagermos Odd.— Vi har hatt fullt fokus på trening de siste dagene og guttene har vært skjerpet. Det lover godt for det som skal skje fremover. Nå må vi bare luke vekk de småfeilene som har ødelagt for oss gjennom hele sesongen, så tror jeg det kommer seg, sier han.

- Er dere gode nok til å avansere i cupen og ta dere til gruppespillet i Europa League?

— Ja, det er jeg ikke i tvil om. Jeg vet hva som bor i oss, og føler meg trygg på at vi skal få det ut. Vi skal finne tilbake til den gode rytmen og få en skikkelig fin høstsesong, sier han.

Blandede følelser

Det så lenge ut til at Erling Moe skulle klare å bryte Moldes «forbannelse» på Skagerak Arena, men keeperdebutant Andreas Lindes klønete involvering ga Odd straffe og førte til 2-2. Kampen mot Odd var ikke bare Lindes eliteseriedebut, men også Moes. Han har vært med i Moldes trenerapparat i en årrekke, men søndagens kamp var hans første som hovedtrener.

— Det kom veldig kjapt på meg, og jeg var litt ambivalent helt i starten. Når man tar på seg en sånn oppgave så går man imidlertid inn med hud og hår, så det har også vært noen fine dager, sier Moe til Rbnett.

Moldes nybakte trener synes det var mye positivt å ta med seg fra kampen mot Odd.

— Jeg er godt fornøyd med det vi presterte i 1. omgang. Vi hadde full kontroll og de skapte vel ikke mer enn én sjanse de første 45. I 2. omgang trykket de oss skikkelig de første 15-20 minuttene, men så klarte vi å ta av presset. Dessverre fikk vi straffesituasjonen og utvisninga i denne perioden. Etter det synes jeg guttene var strålende. De var lojale og jobbet knallhardt, og med litt hell hadde vi tatt alle poengene, sier han.

- Knakende god

Om keeper Andreas Lindes tabbe har han følgende å si:

— Straffesparket og utvisningen er det ingenting å si på. Andreas var strålende frem til det skjedde, så vi får prøve å fokusere på det i stedet. Det der kommer han aldri til å gjøre igjen. Han er en knakende god keeper, og jeg føler meg trygg på at vi får mange gode opplevelser med han i mål, sier Moe.