- Slår vi ikke Dundalk, har vi ingenting i Europa å gjøre.

RBK-trener Kåre Ingebrigtsen er klar på at Rosenborg fikk en tøffest mulig trekning på veien mot Mesterligaen.

Nicklas Bendtner ble hentet inn for å styrke RBKs mulighet til å komme til Champions League. Første hinder på veien dit, blir irske Dundalk.   Foto: NTB scanpix

fotball

– Dette ble litt som i fjor. Det er ingen heldig trekning. Dundalk er det tøffeste laget vi kunne få. De spilte i Europa League i fjor, og det blir en tøff case for oss, sier Kåre Ingebrigtsen.

Mandag ble RBKs motstander i den andre kvalifiseringsrunden til Champions League trukket. Der ble det klart at Rosenborg skal møte Dundalk FC fra Irland. Rosenborg spiller første kamp på bortebane, 11. eller 12. juli. Returoppgjøret på Lerkendal spilles 18. eller 19. juli.

Dundalk var det best rangerte laget av de seks lagene Rosenborg kunne trekke. Også i fjor endte de opp med den beste motstanderen i den første kvalifiseringsrunden.

– Er vi ikke gode nok til å slå ut Dundalk, har vi ikke noe i et gruppespill å gjøre. Dette er en mesterliga-trekning tross alt. Da må vi være gode nok til å slå dem ut, sier Bruttern.

– Vi vet hva vi får

Rosenborgs motstander ligger på andreplass i Irlands øverste divisjon med 34 poeng, 18 poeng bak serieleder Cork City. Rosenborgs kaptein Mike Jensen mener at det er et av de sterkeste lagene de kunne få i trekningen.

- Jeg kjenner ikke motstanderen så godt, men de var vel blant de sterkeste lagene vi kunne få. Uansett hvilke lag vi møter, må vi nok opp et gir fra det vi leverer nå. Men vi har fokus på oss selv, og har stor tro på at det blir bedre fremover, sier Jensen til Adresseavisen.

Stig Inge Bjørnebye så laget spille i Europa League i fjor, men sier de ikke føler seg helt oppdatert på det irske laget.

– Tradisjonelt og kulturelt vet vi hva vi får fra lag i den enden av verden. Det handler om innsats, organisering og fysikk. Men vi er ikke helt oppdatert på dem ennå, sier Bjørnebye til Adresseavisen.

– Vi kommer til å se dem flere ganger. De spiller vanlig serie som oss, så vi vil få flere muligheter til å få sett dem utover. Vi kommer til å være godt forberedt, sier Bruttern.

Trolig vil Trond Henriksen eller Hugo Pereira bli sendt for å speide på laget i forkant av den første kvalifiseringskampen.

Mike Jensen og Rosenborg trakk det beste rangerte laget blant de useedede i sin gruppe.   Foto: NTB scanpix

Regjerende mester

Klubben er basert i Dundalk, County Louth, opp mot grensen til Nord-Irland. Byen ligger omtrent en time nord for Dublin. Byen har 35 000 innbyggere, og er den sjuende største byen i landet.

Stadion Oriel Park har en kapasitet på 4500 tilskuere og 3000 sitteplasser. De har vunnet den irske ligaen tolv ganger, senest i 2015 og 2016.

Dundalk er regjerende mester i Irland, men har ikke gjort det bra denne sesongen. De ligger på andreplass, 18 poeng bak serielederen. For tre dager siden vant Dundalk 6–0 mot Drogheda U. Klubbens toppscorer er David McMillan, som har scoret 11 mål på 15 kamper denne sesongen.

I gruppespill i kvalifiseringen til Champions League i fjor slo de ut Bate Borisov, men røk ut for Legia Warsaw i playoffen. Dermed havnet de i Europa League.

Der spilte de i gruppe med Zenit Saint Petersburg, AZ Alkmaar og Maccabi Tel Aviv. Der tok de fire poeng, etter seier mot Maccabi Tel Aviv, og uavgjort borte mot nederlandske AZ Alkmaar. De tapte 1–2 i begge kampene mot sterke Zenit Saint Petersburg.

Klubben bet godt fra seg i Europa League i fjor, og fikk fire poeng på de seks kampene. Her fra bortekampen mot Maccabi Tel Aviv.   Foto: NTB scanpix

Best av de useedede

Klubben spiller som Rosenborg i hvite drakter med svarte shortser, og blir kalt «The Lilywhites». De er rangert som det tredje beste av de useedede lagene i andre kvalifiseringsrunde, og var det best rangerte laget av de seks Rosenborg kunne møte.

Rosenborg har tre ganger tidligere reist til Irland som en del av veien mot Europa-spill. I 2014/2015-sesongen traff de Sligo Rovers, og klarte å tape 1–2 på Lerkendal. En 3–1-seier på bortebane sørget for at de overvant de irske motstanderne.

I kvalifiseringen til Champions League i 2003/2004 trakk de Bohemians, som de slo 5–0 tilsammen. Tre år tidligere slo de ut Shelbourne.

Statistikken viser at de vinner 83,3 prosent av gangene de møter et irsk lag.

Rosenborg lå i gruppe 3 og unngikk å møte Vardar Skopje (Makedonia) Zrinjski (Bosnia) og IFK Mariehamn (Finland), og to av lagene som spiller i første runde.

Kampene skal spilles 11. eller 12. juli, med returoppgjør 18. eller 19. juli. Trekningen til runde 3 er 14. juli, før resultatene er klare.

Kan møte storlag i tredje runde

På vei til Europa er det fire kvalifiseringsrunder som må passeres. Rosenborg kommer inn i 2. kvalifiseringsrunde til Champions League, og må vinne mot tre lag for å komme inn i den aller gjeveste turneringen. Rosenborg er seedet i det første oppgjøret, og det betyr at de slipper å møte lag som Celtic, FC Salzburg og FC København. Fra tredje runde møter de antatt sterkere motstander siden de er useedet.

Dersom trønderne kommer seg videre fra andre runde blir det langt tøffere motstand. I tredje runde er Rosenborg useedet, og møter et seedet lag eller laget som slo de ut i runden før. Siden tredje runde trekkes før resultatene fra andre runde er kjent, vil ikke Rosenborg bli seedet selv om antatt sterkere lag rykker ut. Bare Olympiakos er sikret deltagelse i tredje runde, men de øvrige lagene er favoritter i sitt oppgjør i første runde.

Dette er lagene Rosenborg kan møte i tredje runde:

Olympiakos (Hellas), Celtic (Skottland), FC Salzburg (Østerrike), FC København (Danmark), Ludogorets Razgrad (Bulgaria), BATE Borisov (Hviterussland), APOEL Nicosia (Kypros), NK Maribor (Slovenia), Karabakh (Aserbajdsjan).

De fem første lagene er også seedet i fjerde og siste runde. Dersom Rosenborg ryker ut i tredje kvalifiseringsrunde, havner de i fjerde kvalifiseringsrunde til Europa League. Dersom de ryker ut i fjerde og siste hinder før Champions League, havner de direkte inn i gruppespillet i Europa League.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball