- Vi har hatt stor suksess de siste årene, og da er det lett å bli litt sjølgod. Det skal vi unngå i MFK.

Han har vært med og styrt klubben i 18 år. Øystein Neerland lover at ingen i MFK skal bli sjølgode av alle gullmedaljene.

Ikke på valg: Øystein Neerland fortsetter som leder i Molde Fotballklubbs hovedstyre, i hvert fall ut denne sesongen. Han var ikke på valg under gårsdagens årsmøte på Aker stadion.  Foto: BJØRN BRUNVOLL

fotball

MOLDE: Neerland var ikke på valg på gårsdagens årsmøte. Han blir sittende som leder i hovedstyret i hvert fall en sesong til.

— Jeg tar dette året først, så får vi se framover etterpå. Jeg er i hvert fall veldig motivert nå og synes fortsatt det er superkjekt å jobbe med MFK, sier 51-åringen.

236 kamper

Øystein Neerland spilte 236 kamper for Molde fra 1987 til 1993. I 1998 ble han varamedlem til hovedstyret. I 2003 ble han styremedlem og to år seinere nestleder. Siden 2012 har han vært styreleder. Den tidligere skihopperen har beina solid plantet på jorda mens nye pokaler fyller skapet på Aker stadion.

— For en del år siden var det tungt, både økonomisk og sportslig. Nå har pila pekt i riktig retning i en lang periode. Da er det viktig at vi drar til litt ekstra og gjør alt vi kan for å bli enda litt bedre. Slik sett har de siste seks-sju årene vært inspirerende.

— Hvor stor del av æren skal styrelederen ha for suksessen?

— Jeg har ikke noe behov for å si så mye om akkurat det, men styrelederen må sikre at styret er tett på klubb og administrasjon. Vi må forstå mekanismene i og rundt fotballen Det er ikke min motivasjon at jeg sjøl skal lykkes. Det som teller er at administrasjonen leverer utenfor banen og at spillerne og trenerne leverer på banen. Så må vi andre rigge klubben slik at utviklingen kan fortsette, sier Neerland, som er regiondirektør i TOOLS.

- Spennende

Mange timer av fritida går med til fotball, men Neerland prøver å begrense seg.

— Et lederverv i en tippeligaklubb er noe du holder på med hele tida, du kan ikke legge det bort. Men jeg forsøker å balansere det bra i forhold til den totale aktiviteten med jobb, familie og litt friluftsliv, sier Neerland.

- Hvorfor har du hatt ledende verv i MFK i 18 år?

— Det er kjekt og spennende, og jeg er glad i Molde Fotballklubb. Jeg har vært usedvanlig stolt av MFK siden 80-tallet, både selve organisasjonen og menneskene der. Jeg synes det er veldig kjekt å få til ting sammen med andre, å bidra til at vi lykkes med noe som så mange ønsker å identifisere seg med og være en del av. I fotball er resultatene så synlige. Det gjør det ekstra interessant, sier han.

— Må ikke bli mette. Neerland har foreløpig ikke vurdert å trekke seg ut av fotballen.

— Nei, det har jeg ikke. Alle må jo være åpne for at det blir slutt en gang. Men så lenge det er framdrift i organisasjonen, har jeg lyst til å være med. Den dagen jeg ikke evner å bidra til det, kan jeg heller finne på noe annet.

- MFK har vunnet fem titler på fire år. Hva blir klubbens største utfordringer framover?

— Vi har hatt en periode med stor suksess. Da er det lett å bli litt sjølgod, og det skal vi passe på å unngå. Vi kan ikke tillate oss å bli mette fordi via har vært så gode. Sånn sett er den største utfordringa for ledelsen i klubben å sørge for at alle holder seg på tå hev, sier han.

Neerland understreker også betydningen av at klubben holder seg til strategiplanen som er lagt fram til 2018. ## - Kontrollert satsing

— Det viktigste som skjer på styrerommet er at alle arbeider målrettet og disiplinert etter en langsiktig plan. Klubben må ha en kapital som sikrer forsvarlig drift og handlingsrom. Vi må bli enda flinkere til å kommunisere med publikum, sponsorer og media. Så er det avgjørende at vi blir enda dyktigere i logistikken rundt spillere og trenere. MFK må kjøpe og selge og gå i pluss. Styret i MFK samarbeider tett med styret i Molde Fotball AS. Vi er opptatt av å opprettholde en kontrollert satsing ut fra våre egne økonomiske evner. Det er viktig for at suksessen skal fortsette, sier styrelederen.