– Disse tre klubbene skal ha jaktet på Bendtner i vinter

RBK-legende Harald Sunde gjester Rasmus&Saga.
fotball

Han var «1960-tallets Ciljan» og debuterte for Norge som 20-åring tilbake i 1964, Harald Sunde. Mens han ennå spilte for Nidelv på nivå to i norsk fotball.

Etter 1966-sesongen gikk han imidlertid til RBK, hvor han ble en del av det legendariske «radarparet» sammen med Odd Iversen.

I denne ukes Rasmus&Saga snakker Sunde om tida med Iversen, som blant annet var ønsket som rekkekamerat til Johan Cruyff.

Sunde snakker også om hvorvidt Nicklas Bendtner og Alexander Søderlund har potensial til å bli det samme, dersom RBK spiller den formasjonen Sunde selv ville ha valgt.

Nummer 11 på RBKs topp 100-liste gjennom tidene. Legenden Harald Sunde på plass hos Rasmus&Saga.  Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Vikar i rorbua

Sunde var også med å redde RBK etter nedrykket i 1977, og har siden hatt en rekke roller i klubben, både som assistenttrener, juniortrener og materialforvalter.

73-åringen ga seg i 2011, og er i dag pensjonert fotballspiller med gullklokke rundt armen.

Vi snakker ellers om at det internasjonale overgangsvinduet er stengt, og om ryktene som svirret rundt Nicklas Bendtner de siste dagene.

Franske Bordeaux var én ting, men andre klubber skal også ha vært frampå og luktet på dansken.

Vi diskuterer også framtidens spillerutvikling i klubben, hvordan RBK bør framstår i treningskamper mot lokal motstand - og: Tore i Rorbua har fått vikar.

Hvem som leverer - og kvaliteten på leveransen - får du i denne ukes podkast!

50 års gullklokke. Harald Sunde kom selvfølgelig med gullklokka rundt armen for 25 lanskamper. Ei klokke han fikk i 1968!  Foto: Ole K. Sagbakken

Slik lytter du:

Du kan høre Rasmus&Saga ved å klikke her, eller på bildet øverst i saken.

Du kan også lytte og abonnere på Rasmus&Saga i Itunes.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball