– Magefølelsen er at Gjermund signerer først – og at «Mush» signerer etterpå

TIL-kaptein Simen Wangberg (26) håper og tror at «trønderbataljonen» består i Tromsø.

TIL-TRØNDERE: Her er Gjermund Åsen (til venstre), Mushaga Bakenga og Simen Wangberg.   Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

Wangberg har selv kontrakt med TIL ut 2018-sesongen, mens trønder-lagkompisene Gjermund Åsen og Mushaga Bakenga bare har drøyt tre uker igjen av sine avtaler på Alfheim. Men om kort tid kan det bli en avklaring på hvor de to nøkkelspillerne skal være kommende sesong.

Og det kan være et positivt svar, hvis man skal tro Wangbergs magefølelse.

– Magefølelsen min? Den er at Gjermund signerer først, at «Mush» signerer etterpå og at begge er Tromsø-spillere i 2018, sier Wangberg.

Best på iTromsø-børsen

iTromsø snakker på telefon med en Gran Canaria-ferierende Wangberg.

Han understreker at man ikke skal legge for mye i hans magefølelse.

– Men jeg har en god følelse for at de blir med videre. Det hadde vært utrolig bra for laget og fansen. Jeg håper at det blir resultatet, sier TIL-kapteinen.

Gjermund Åsen hadde ni assists i TIL denne sesongen og var soleklart best på iTromsøs spillerbørs. Bakenga rakk å score tre eliteseriemål for TIL før en skade spolerte siste del av sesongen.

Denne uken ble det for øvrig klart at Brann har avblåst jakten på Åsen, men TIL er fortsatt med i «kampen». Åsen sa nylig at det handler om en «pakkedeal» for hans del, og at det var viktig å ta hensyn til kjæresten som studerer medisin i Trondheim.

– Jeg synes det er bra at TIL har tatt initiativ til å finne løsninger og håper det ender godt til slutt. Jeg venter i spenning, sier Wangberg.

– Ønsker å komme i gang fort

Etter en lang sesong er det utrolig godt med ferie for norske fotballspillere på denne tiden. Det er det selvfølgelig nå også, men Wangberg klør etter å komme i gang med oppkjøringen foran 2018-sesongen.

– Vi går et veldig spennende år i møte. Det blir fantastisk spennende med en hel oppkjøring med Simo sine tanker og tilnærminger til trening. De fleste ønsker bare å komme fort i gang uten ferie. Vi er nysgjerrige på den nye måten å tenke fotball på, sier Wangberg.

Poengsnittet etter at Valakari kom til TIL var på 1,71 – noe som ville betydd medaljekamp over en hel sesong.

– Vi så i høst at vi fikk resultater etter hvert og plukket bra med poeng. Ting vil selvsagt ikke gå av seg selv når sesongen starter i mars, men vi har selvtillit i måten vi opptrer på banen, ønsker å videreutvikle oss og stabilisere prestasjonen. Da kan det blir veldig artig, sier Simen Wangberg.

Med tre trøndere i førsteelleveren?