– Politiet krever Ronaldo-DNA etter voldtektsanklagen

Myndighetene i USA har fått en rettslig kjennelse til å ta DNA-prøve av Cristiano Ronaldo.

Ny vending i voldteksetterforkningen av Cristiano Ronaldo. Her avbildet fra en Champions League-kamp mot Young Boys tidligere i sesongen.  Foto: Alessandro Della Valle / TT NYHETSBYRÅN

fotball

Torsdag kom det en ny vending i voldtektsetterforskningen av fotballstjernen Cristiano Ronaldo.

Wall Street Journal melder nemlig at amerikanske påtalmyndigheter har fått rettslig kjennelse til å ta en DNA-prøve av 33-åringen, for å se om den stemmer overens med prøver tatt av Kathryn Mayorga, kvinnen som hevder seg utsatt for voldtekt av Juventus-spilleren.

Ifølge avisen ønsker politiet å se om Ronaldos DNA matcher funn på Mayorgas kjole, som ble brukt den natten i 2009. På kjolen ble det nemlig funnet annen DNA enn den 34 år gamle kvinnens. Kjolen skal være et sterkt bevis for politiet i saken.

I begjæringen ønsker de amerikanske myndighetene at det italienske rettsvesenet iverksetter innehentingen av Ronaldos DNA ettersom fotballstjernen spiller for Juventus, som er fra den italienske byen Torino.

Gjenopptok etterforskningen

Politiet i Las Vegas har som kjent gjenopptatt etterforskningen av en voldtektsanklage mot Cristiano Ronaldo. Mayorga hevder at den angivelige voldtekten skjedde på et hotellrom i Las Vegas, der Ronaldo ferierte sammen med sin svoger og fetter. Dette var samme sommer som Ronaldo ble solgt fra Manchester United til Real Madrid for en rekordhøy overgangssum.

Ronaldo hevder på sin side at det var frivillig sex. Ingen andre var til stede på soverommet på da det skjedde.

Ronaldo ble spurt om voldtektsanklagen under en pressekonferanse i oktober.  Foto: JASON CAIRNDUFF / REUTERS

Avviser anklagene

Det var i september i fjor at kvinnen gikk ut i den tyske storavisen der Spiegel, og anklaget Ronaldo for voldtekt.

Ronaldo og hans advokater har hele tider benektet disse påstandene. Under en uke etter kvinnen gikk ut medanklagene, la Ronaldo ut denne meldingen på Twitter:

I oktober ble Ronaldo spurt om voldtektsanklagene på en pressekonferanse før storkampen mot Manchester United i Champions League.

– Jeg er en lykkelig mann. Jeg er glad. Jeg vil ikke lyve om situasjonen. Jeg er veldig glad. Advokatene mine er selvsikre. Det er jeg også. Jeg nyter fotballen min og livet. Jeg har andre mennesker som tar hånd om de andre tingene og sikrer at sannheten kommer frem, sa Ronaldo på pressekonferansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball