Skjelvik: – Takker RBK ja, kan jeg fort sitte på flyet nedover

Jørgen Skjelvik bekrefter APOEL-bud, og er svært interessert i en overgang.

INTERESSERT: Rosenborgs Jørgen Skjelvik lar seg friste av en overgang til kypriotiske APOEL Nicosia.  Foto: Aleksander Myklebust

fotball

– Det jeg vet er at de har lagt inn et bud til Rosenborg. Det er det siste jeg har hørt, sier Jørgen Skjelvik til Adresseavisen.

Han snakker om den kypriotiske toppklubben APOEL Nicosia, som viser interesse for Rosenborg-stopperen.

Adresseavisen skrev torsdag formiddag at klubben som slo Rosenborg ut av mesterligakvaliken i fjor har lagt inn flere bud på Jørgen Skjelvik.

Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye ville ikke kommentere opplysningene, men nå bekrefter altså Skjelvik selv at kypriotene er kommet på banen.

– Det synes jeg er veldig interessant. APOEL virker som en bra klubb, med god økonomi og kontroll på det hele. De har prestert godt over lengre tid, er et topplag på Kypros og skal spille i mesterligakvaliken. I tillegg har de vært ute i Europa i mange år, sier den hurtige forsvarsspilleren.

Fristes av klimaet

Akkurat nå ligger ballen hos RBK, melder han.

– Når et bud kommer er det opp til Rosenborg å vurdere om det er godt nok, og når det er snakk om en sånn klubb kunne det vært noe jeg ønsker å gjøre, sier han.

– Om Rosenborg takker ja, hva gjør Jørgen Skjelvik da?

– Da kan jeg fort sitte på flyet nedover.

Skjelvik, som er på utgående kontrakt, understreker at han ikke må forlate Rosenborg for enhver pris. Men når det kommer en klubb av APOEL Nicosias kaliber er det helt klart spennende for ham.

Det handler både det sportslige, økonomi og et fristende klima.

– Klimaet på Kypros er ikke feil det, absolutt ikke. Det er en positiv faktor, sier han med et smil.

Fikk vite det i går

Skjelvik har ikke snakket med kypriotene selv, men bekrefter at agentene (Mike Kjølø og Morten Wivestad) hans har gjort det.

– Når fikk du selv vite om interessen?

– Jeg fikk vite det i går.

– Er det andre klubber som er aktuelle?

– Det vil jeg ikke kommentere.

Ting kan uansett skje temmelig raskt, dersom det skulle bli noe av. Fristen for å melde på spillere til 2. kvalikrunde til Mesterligaen, som både APOEL og Rosenborg skal spille i, går ut ved midnatt torsdag.