Smil, Rosenborg! Nå er det snart umulig å ta dere igjen

Rosenborg må gå på tidenes kollaps om det ikke skal bli seriegull nummer tre på rappen.
fotball

TROMSØ-ROSENBORG 0–3

For etter en oppvisning i effektivitet nedsablet Rosenborg Tromsø på eget kunstgress. Samuel Adegbenro, Nicklas Bendtner og Pål André Helland satte inn hver sin scoring, mens Anders Trondsen imponerte som indreløper i 3-0-seieren på Alfheim.

Det gjør at luken ned til sølvplasserte Sarpsborg er på hele tolv poeng når RBK har fem kamper, og de resterende topplagene seks, igjen å spille.

Da skal du lete lenge for å finne den som tror det er mulig at Rosenborg gir fra seg seriegullet på tampen av sesongen.

ÅPNET BALLET: Samuel Adegbenro scoret det første av Rosenborgs tre mål i Tromsø.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

Utnyttet svakt forsvarsspill

Det er sjelden spesielt enkelt for bortelag å komme til Alfheim, og det var ikke enveiskjøring lørdag ettermiddag heller.

Men det begynte på strålende vis for Rosenborg.

Etter fem minutter fikk Pål André Helland ballen på høyrekanten, og la inn foran mål. TIL–forsvarer Magnar Ødegaard maktet ikke få ballen unna på femmeteren, og i stedet havnet den i føttene på Samuel Adegbenro.

Den tidligere Viking-spilleren var dønn sikker, og dundret ballen i nettet på enkleste vis.

Rosenborg lot Tromsø styre kampen i åpningskvarteret, uten at det så spesielt skummelt ut foran André Hansen.

Jublet for hjemmescoring

Mushaga Bakenga var tidvis i gode posisjoner, mens Morten Gamst Pedersen dundret ballen utenfor fra tjue meter. Og det var det Tromsø hadde å by på.

Helt til halve omgangen var gjennomført.

Plutselig fikk hjemmelaget all mulig plass på RBKs halvdel, og Lasse Nilsen spilte Gjermund Åsen fri til venstre i feltet. Han skar innover, og dunket til med venstrefoten. Ballen smalt i tverrliggeren, deretter i stangen – før den returnerte tilbake til banen.

«Hele» Alfheim var overbevist om at ballen var over streken, men tv-bildene viste at så ikke var tilfelle. Hendelsen bidro imidlertid med sitt til å sette tribunestemningen resten av omgangen.

Offensivt for Rosenborg var det til stadighet gode fremspill fra Anders Trondsen til Samuel Adegbenro, som var et uromoment for Tromsø-forsvaret. Samtidig trøblet Rosenborg med å spille seg til de klare målsjansene.

Nærmest var det da Adegbenro sendte et hardt innlegg fra dødlinjen. Ballen traff Nicklas Bendtner i mageregionen, men han fikk ikke vridd kroppen nok til å få avsluttet på kassen, og lagene gikk til pause med en knapp Rosenborg-ledelse.

Følsom Trondsen-fot

Det skulle imidlertid ikke ta lang tid av den andre omgangen før det ble nettsus igjen. Rosenborg kombinerte strålende på venstresiden atter en gang, og denne gangen var det Samuel Adegbenro som la ut til en meget opplagt Anders Trondsen. Han brukte sin meget gode venstrefot til å sende i vei et strålende innlegg til Nicklas Bendtner, og Rosenborgs danske superspiss lot seg ikke be to ganger.

Dermed satte 29-åringen inn sitt 15. seriemål for sesongen.

Og Trondsen var ikke ferdig som servitør. Elleve minutter ut i den andre omgangen lå Pål André Helland og lurte på blindsiden til Tromsø-forsvaret, og Trondsen sendte i vei en perfekt vektet stikker.

Alene gjennom løftet Helland ballen over en utrusende Gudmund Kongshavn, og inn i det tomme nettet. Plutselig var alt meget komfortabelt for Kåre Ingebrigtsens menn.

Like etter var hjemmelaget fryktelig nære en redusering, men kombinasjonen av en god André Hansen og en dårlig avslutning gjorde at dobbeltsjansen endte med utspill fra mål.

Tromsø overtok initiativet i kampen med en halvtime igjen, og skapte flere halvsjanser. Heldigvis for Rosenborg sto Tore Reginiussen frem på sedvanlig oppofrende vis, men Rosenborg så ikke ut til å like seg spesielt godt på kunstgresset på Alfheim akkurat da.

Men presset varte ikke veldig lenge. RBK hadde god kontroll på oppgjøret det siste kvarteret, og borteseieren fantes ikke truet.

Det ble 3-0 til Rosenborg på Alfheim, og nå er det på det nærmeste duket for en ny gullfest i Trondheim i høst.