– Store muligheter for å slå Rosenborg i cupen

Selv om det ble tap mot den suverene serielederen i går, ser Ulrik Yttergård Jenssen store muligheter for cupavansement på Alfheim.

Simen Wangberg i duell med Matthias Vilhjalmsson.  Foto: NTB SCANPIX

fotball

LERKENDAL: For Rosenborg kommer på besøk til Alfheim 21. september. Da er det kvartfinale i cupen.

– Når vi nesten kan slå dem her på Lerkendal, så er det absolutt store muligheter på Alfheim, sier Ulrik Yttergård Jenssen til iTromsø.

LES OGSÅ:

Dommer Svein Oddvar Moen plukket fram to gule kort til Sofien Moussa i kampen mot RBK.  Foto: NTB SCANPIX

– Surt tap

For etter 3-1-tapet på Lerkendal var konklusjonen: God prestasjon av Gutan, med dessverre ingen poeng.

– Ja, det er jo det. Jeg synes vi spilte bra, i alle fall i andre omgang. Da hadde vi bra trykk og skapte en del sjanser. Det er marginer.. Surt at vi i alle fall ikke fikk med oss ett poeng herfra. Det synes jeg vi fortjente, sier Yttergård Jenssen.

LES OGSÅ:

Lasse Nilsen hadde en kjempesjanse til å heade inn 2-2 like før slutt, men ballen traff innsiden av stolpen og gikk ut. Isteden kontret Rosenborg inn 3-1 på overtid.

– Det er jo litt symptomatisk. Det er jo litt kjedelig, men vi skal komme sterkere tilbake. Det er marginer imot, sier Yttergård Jenssen.

LES OGSÅ:

Lasse Nilsen kommer med en «lovnad» foran cupoppgjøret om drøyt tre uker:

– Da får vi sørge for at ballen går på innsiden av stolpen, sier Nilsen og presser fram et tappert smil.

– I cupkampen er vi på hjemmebane og har publikum med oss. Det blir nok en litt annerledes kamp, men vi gleder oss veldig til Rosenborg-besøk og er veldig sugne på å gå videre i cupen, legger han til.

LES OGSÅ:

Går «all inn»

Bård Flovik vurderer muligheten slik:

– Hver kamp lever sitt eget liv. På Alfheim har vi spilt jevnt eller vært bedre enn dem de fleste gangene. Vi går til den kampen med friskt mot, men det skal være to seriekamper på Alfheim først, minner Flovik om.

– Men denne kampen viste at dere faktisk kan ta Rosenborg?

– Selvfølgelig. Vi ser på tabellen og vet at vi møter Norges beste lag, men på Alfheim — der det er vinn eller forsvinn - kan alt skje. Vi kommer til å gå ”all inn” og satse på den kampen, sier TIL-treneren, som igjen minner om at TIL fokuserer på seriekampene før cupkampen.

LES OGSÅ:

Gutan møter nemlig Sogndal og Lillestrøm på Alfheim 11. og 17. september. To meget viktige kamper mot bunnrivaler.

Med åtte kamper igjen kjemper TIL fortsatt for å unngå nedrykk. TIL er på 12. plass med 24 poeng. Stabæk på kvalik er kun tre poeng bak, mens Aalesund på nedrykksplass er fire poeng bak TIL.

– Vi har et veldig bra lag, og kampen mot Rosenborg viser at vi alle fall har noe å gjøre i eliteserien. Vi skal gjøre alt vi kan for å bli der, og det tror jeg vi klarer også, sier Ulrik Yttergård Jenssen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball