– Stort å føle på Champions League-nivået

I går spilte Ulrik Yttergård Jenssen (19) mot Arsenal. I dag står han i likhet med mange andre Lyon-stjerner over kampen mot Villarreal.

- Nå har man i hvert fall fått følt på Champions League-nivået, så nå gjelder bare jobbe enda hardere for å komme opp dit, sier Ulrik Yttergård Jenssen. Her er han i duell med Alex Oxlade-Chamberlain.   Foto: Digitalsport

fotball

– Jeg spiller ikke i dag, ingen fra gårdagens kamp spiller i dag (mot Villarreal i Emirates Cup). Det er bare tre stykker på benken, melder Ulrik til iTromsø.

At klubben har stor tro på Tromsø-gutten er det ingen som helst tvil om. Han har spilt mye i Lyons oppkjøring, og selv da alle stjernene med Alexandre Lacazette i spissen var tilbake igjen fra ferie, fikk Ulrik nye 90 minutter mot Arsenal lørdag.

– Det var først og fremst veldig gøy å spille mot Arsenal på et fullsatt Emirates, sier Yttergård Jenssen, som spilte venstreback mot landslagsspillerne Alex Oxlade-Chamberlain og Mathieu Debuchy.

– Jobbe enda hardere

Det ble en meget tøff kamp for hele Lyon-laget. Arsenal-spillerne var i perlehumør og ga seg ikke før det sto 6–0 etter scoringer av Olivier Giroud, Alex Oxlade-Chamberlain, Alex Iwobi, Aaron Ramsey, Mezut Özil og Santi Cazorla. Ulrik klarte seg greit og hadde en god skuddmulighet på slutten av førsteomgang, men Damián Martínez reddet.

– Klart når man taper 6-0, så har man ikke spilt en fantastisk kamp, men jeg følte selv at jeg kom greit ifra det. Nå har man i hvert fall fått følt på Champions League-nivået, så nå gjelder bare jobbe enda hardere for å komme opp dit, fortsetter Yttergård Jenssen.

Fortsatt har forsvarspilleren amatørkontrakt – som varer til juni neste år – men om kort tid skal klubben i et møte med Yttergård Jenssen og hans agent Kent Karlsen. Tema er rett og slett veien videre. Foreløpig holder Lyon kortene tett til brystet.

– Jeg har Ikke hørt noe mer angående kontrakt. Det er et møte med klubben tidlig i august, sier Yttergård Jenssen til iTromsø.

– Utrolig tøft

Storebror og Kaiserslautern-spiller Ruben Yttergård Jenssen gleder seg stort over det lillebror får til.

– Jeg fikk ikke sett kampen, men utrolig tøft å få spille mot Arsenal, selv om resultatet ble som det ble. Det var heldigvis bare en treningskamp som ikke betyr noe, sier Ruben til iTromsø.

– Det er helt klart en tillitserklæring at han spilte 90 minutter, legger storebror til.

Pappa Truls Jenssen var selv til stede på Emirates.

– Ulrik har fått kamper på høyt nivå på kort tid, noe som gir masse læring. Ikke bare på selve spillet, i dag var det opp mot 60.000 tilskuere og motstandere som er av det beste i verden. Det er referanser, det, og nå må han jobbe hardt videre, sier Jenssen til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball