14 år etter TIL-debuten kan Jonas (30) bryte en ny barriere

Jonas Johansen kan få starte i favorittrollen i serieåpningen mot Molde.

KAMPKLAR: I år er Jonas Johansen endelig i posisjon til å starte en eliteseriesesong som førstevalg i TIL.   Foto: Lars Eidissen

fotball

Det vil i såfall være første gangen i en TIL-karriere som begynte for 14 år siden Johansen starter første runde i eliteserien.

— Det er ikke noe jeg tenker på nå. Det er noe som kan være artig å oppsummere etter at alt er over. Nå har jeg bare lyst til å gi bånn gass, sier Jonas Johansen.

Revansjelysten

Fjorårssesongen ble preget av skader, før Johansen fikk rikelig med tillit etter at Bård Flovik overtok hovedtreneransvaret i september.

— Jeg er revansjelysten etter en fjorårssesong som ble mye ødelagt av skader i første halvdel, sier Johansen.

Flovik vil ikke avsløre noe om søndagens laguttak, men sier:

— Jonas spilte mye for oss i fjor høst, da vi hentet de trepoengerne vi trengte på slutten. Han har ro, ser løsninger og setter opp medspillere. Så har også Fredrik (Michalsen) og Jens (Jacobsson) spilt, og Gamst kankomme inn, så vi får se, sier TIL-treneren.

— Best sentralt

Men at Johansen er aktuell for rollen som makker til Christian Landu-Landu sentralt er det liten tvil om.

— Jeg synes han er best sentralt i banen. Nå har Jonas fått en skikkelig sesongoppkjøring uten skadeplager for første gang på flere år, sier Bård Flovik.

Det er også rollen hvor Jonas Johansen selv ønsker å spille.

— I fjor ble det mye venstrekant, men i år har vi heldigvis utrolig gode spillere der. Jeg tror ikke det blir mye kantspill på meg i år, og det passer meg godt. Det er sentralt jeg har lyst til å spille, sier han.

Jakter målpoeng

Statistikken vitner også om en spiller som har vokst underveis i en lang karriere hvor han også har spilt 1.-divisjonsfotball for Alta, Kongsvinger, Haugesund og TUIL.

Av Johansens seks målpoeng på 50 eliteseriekamper for TIL, kom fire (ett mål og tre assists) på 18 kamper i fjor. Et snitt 30-åringen tror kan forbedres i år.

— Jeg føler jeg er enda farligere med tanke på målpoeng fra sentral eller offensiv midtbane. Jeg håper det kommer målpoeng i år også, det blir mange muligheter til det.

- Hvordan blir oppgaven mot Molde?

— Utgangspunktet må være at vi skal prøve å nekte dem rom og sjanser. Det blir vanskelig å vinne i Molde hvis vi slipper inn mange mål. Samtidig har vi flere eksperter som kan avgjøre offensiv, advarer tromsøgutten før serieåpningen.

Som han endelig kan få starte.