iTromsø Cup

Spørsmålene dagens iTromsø Cup-kamper gir oss svar på

Hvor gode er «nye» TIL? Og vil Ruben og gutta å spille like ballbesittende som tidligere? Har TIL funnet ut hvordan de skal tette lekkasjen bakover? Ikke minst, kommer Fløya til å fortsette å regjere damefotballen i nord, eller har TIL eller TUIL tatt dem igjen?

Ruben Yttergård-Jenssen, Andreas Løvland og Edit Machlik. 

fotball

Dette er bare noen av de mange problemstillingene som summer i hodene på de mange fotballinteresserte. Vi skal ta dere gjennom kamp for kamp, og prøve å trekke frem noen aspekter som er verdt å merke seg.


Se sendeskjema for helgas turnering her:

Her ser du alle kampene fra iTromsø Cup

iTromsø viser samtlige kamper fra iTromsø Cup, der både TIL, TUIL, Fløya og Skarp er med. Her er kampprogrammet for fredag, lørdag og søndag.


16.00 Tromsø IL – Fløya (damer)

Damedelen av turneringa smeller til med toppoppgjøret fra første sekund. Fløya var best i fjor, men tapte kvallikkampen for opprykk. Er maktbalansen opprettholdt i vinter? TIL har fått opp en del unge kanoner, deriblant tvillingsøstrene Ina og Andrea Birkelund, som tok TILs 2004-kull til seier i Norway Cup i 2018. I tillegg har de Edit Machlik, som vant utmerkelsen Årets damespiller i 2. divisjon. Er de klare til å overta tronen fra de grønnkledde?

17.00 Tromsdalen UIL – Fløya (herrer)

Nedrykket har gjort at mange av stjernene i TUIL-laget har forlatt. Men med Andreas Løvland og Sebastian Tounekti fortsatt der, og Tobias Nygård Vibe tilbake fra Finland, skal de nok bite godt fra seg likevel. Det jobbes også med å få Gustav Severinsen og Runar Johansen på lån fra TIL, som nok vil styrke dem en del. Og vi lurer selvsagt på om det 16-årige stortalentet Kent Malik Swaleh får tillit – etter at han skrev proffkontrakt med klubben denne uka.

Fløya har hatt et salig sirkus i mediene rundt den interne maktkampen i klubben. Til tross for opprykk til 2. divisjon – og Fløyas beste posisjon i historien – fant ledelsen det for godt å ikke fornye kontrakten med trenerne Roger Lange og Stein Berg-Johansen. De har foreløpig ikke fått ansatt ny trener, men det går rykter om at Bård Flovik er på vei. Har all viraken påvirket lagets forberedelser?

18.00 Tromsø IL – Skarp (herrer)

På papiret skulle dette være lett match for TIL, men Skarp satser hardt inn mot årets sesong, og har hentet inn Gaute Helstrups tidligere høyre hånd, Håvard Fjellvang, som trener, ved siden av Vidar Halvorsen.

Ruben Yttergård-Jenssen er den store TIL-signeringa på nyåret, og hvis han får skikk på de mange ungguttene på laget, kan dette bli en spennende sesong. Hvem han får med seg på midtbanen, vet vi ikke. Nå som Gamsten, Eric Smith og Onni Valakari er ute eller på vei ut, er det Magnus Andersen, Tomas Stabell og nysignerte Eric Kitolano de må stole på. Med mindre de bruker 15-åringen som om kort tid drar til Manchester United – Isak Hansen-Aarøen. De fleste er spente på hvor godt han klarer seg på A-lagsnivå.

19.00 Skjervøy – Senja (herrer)

Evigscorende Christer Johnsgård vil sikkert også i år prege Senja. Rune «Oksen» Henriksen har forlatt klubben til fordel for Krokelvdalen, ellers er stallen bestående av mange av de samme som i 2019.

Skjervøy har blitt forsterket med Thomas Braathen, som i fjor spilte 17 kamper for Fløya 2-laget i 4. divisjon og fire for Fløyas A-lag. Begge rykket som kjent opp.

20.00 Senja/Finnsnes – Tromsdalen UIL (damer)

Midt-Troms’ beste damelag har Finnsnes ILs spisslegende Steinulf Henriksen som trener, og har de siste årene yppet seg stadig mer mot de beste Tromsø-lagene. Kampen gir oss en pekepinn på om de er parate til å ta steget helt opp.

Med Åslaug Charlotte Johansen og Hanna Hågensen i TUIL-stallen er vi garantert en del mål. Laget var nær opprykk i 2018 - vil 2020 bli året de virkelig slår ut i blomst?

21.00 Alta – Skånland (herrer)

Det meste er nytt for Alta foran årets sesong. Hovedtrener Bryant Lazaro har gått til Øygarden, og Vidar Johnsen overtar. Tidligere TUIL-keeper Gregorz Flasza har kommet inn, mens Gustav Severinsen og Brage Berg Pedersen, som var på lån, har forsvunnet til henholdsvis TUIL og TIL. Umulig å gjette hva «nye» Alta kan levere i iTromsø Cup.

Skånland rykket opp til 3. divisjon i fjor, med storscorerne Arild Heitmann og Magnus Reppen Samuelsen som sentrale brikker.

fotball