22 menn deltok i skandale-avstemningen som ga Russland VM. De fleste av dem har lidd en dyster skjebne.

Dette er fotballtoppene som ga VM til russerne. Klikk på bildene for å finne ut hvordan det har gått med dem.
fotball

Ovenfor ser du oversikten over hva som har skjedd med de 22 mennene som sendte VM til Russland og Qatar. Klikk på bildene for mer informasjon.

Onsdag ønsket Vladimir Putin fotballverden velkommen til Russland. Torsdag spiller russerne åpningskampen mot Saudi-Arabia i Moskva.

Det er 7,5 år siden den daværende statsministeren kunne puste lettet ut i visshet om at han hadde sikret verdens største idrettsarrangement.

2. desember 2010 åpnet daværende FIFA-president Sepp Blatter konvoluttene som skulle endre fotballverden for alltid.

Innholdet viste at Russland skulle arrangere fotball-VM i 2018. Og fire år senere skulle fotballmesterskapet til Qatar.

Det var resultatet av stemmene til 22 menn i FIFA-styret. Det som har skjedd med disse i ettertid, sier mye om hvor kontroversielt FIFA-regimet var.

De fleste av dem er blitt utestengt fra fotball, etterforsket av politiet eller anklaget for korrupsjon. Kun én er med i FIFAs styrende råd i dag.

Sepp Blatter erkjenner at Russland har fått VM i 2018.  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters

De to øvrige styremedlemmene, Reybald Temarii og Amos Adamu fikk ikke delta i avstemningen etter at det i forkant ble avslørt at de hadde bedt om bestikkelser.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball