50 år gammel fotballspiller fortsetter proffeventyret - går løs på sin 33. sesong

Superveteranen Kazuyoshi Miura er ikke lei livet som fotballproff. 50-åringen har forlenget sin kontrakt med Yokohama på nivå to i japansk fotball.

Kazuyoshi Miura i aksjon for Yokohama forrige sesong. 50-åringen skal spille også denne sesongen.  Foto: Kyodo News / AP / NTB scanpix

fotball

Miura, som fyller 51 om en drøy måned, går løs på sin 33. sesong i 2018. Han spilte tolv seriekamper for Yokohama forrige sesong.

Miuras ene seriemål gjorde også at han slo sin egen rekord som seriens eldste målscorer.

Angriperen ankom Yokohama i 2005. I mars ble han den eldste til å spille en profesjonell fotballkamp, da i en alder av 50 år og sju dager. Han overtok rekorden fra engelske Stanley Matthews.

Miura, populært kalt «King Kazu», har en rikholdig CV å vise til som fotballproff.

Han har spilt i klubber som Sydney FC (Australia), Genoa (Italia), Dinamo Zagreb (Kroatia) og Santos (Brasil) gjennom sin lange karriere.

50-åringen har for øvrig norske Ibba Lajaab som lagkamerat i Yokohama.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball