AIK-spillere tilbys hjertesjekk

AIK-målvakten Ivan Turinas tragiske bortgang har skapt frykt blant lagkameratene. Alle spillerne i klubben får tilbud om hjertesjekk, skriver Aftonbladet.
fotball

Kroatiske Turina ble funnet død i sengen sin torsdag. Han ble 32 år gammel.

Samtlige AIK-spillere gjennomførte en hjertesjekk i fjor. Klubben vil likevel tilby nye blod— og EKG-tester til dem som ønsker det.

– Mange spørsmål kan vi ikke gi svar på, men de ekstra helseundersøkelsene er en måte å roe ned spillerne på, sier klubbdirektør Thomas Edselius til Aftonbladet.

Klubbens leger har informert troppen om mulige dødsårsaker og er tilgjengelig for å snakke med spillerne. I tillegg vil klubben bruke psykologer til å hjelpe spillerne. Ifølge Edselius takler spillerne dødsfallet på forskjellige måter.

– Jeg kan tenke meg at det finnes alt fra dem som bare vil slutte med fotballen, som ikke synes det er noe morsomt lenger, til dem som knapt våger å gå og legge seg fordi man kan dø mens de sover. Samtidig finnes det andre som raskere går videre, sier han.

Ivan Turina kom til AIK i 2010 og spilte 65 kamper for klubben i Allsvenskan. I vinter skrev han under en ny kontrakt med varighet til 2016. Han etterlater seg gravid kone og to barn.

Han skal minnes med ett minutts stillhet på alle helgens kamper i Allsvenskan og Superettan.

(NTB)