Aalesund rotet vekk seieren

Aalesund ledet 2–1, men klarte ikke å sikre seg tre poeng hjemme mot Strømmen.

STRØMMEN-JUBEL: Her jubler Strømmen-spillerne etter 2–2-målet på Color Line stadion. Til slutt ble det ikke flere mål i Ålesund.  Foto: Marius Simensen

fotball

AALESUND - STRØMMEN 2–2

Etter 50 minutter endte en Strømmen-dødball opp med at Emil Sildnes enkelt kunne sette inn 2–2 borte mot AaFK.

AaFK klarte aldri å slå tilbake etter dette. Den ventede sluttslurten uteble også, og dermed endte det i en litt skuffende poengdeling for hjemmesupporterne på Color Line stadion.

Poenget betyr uansett at AaFK kan feire 17. mai som serieledere i 1. divisjon. Etter åtte kamper har AaFK seks seiere og to uavgjorte kamper.

Snudde kampen

Hjemme mot Strømmen tok AaFK tak i ballen fra start av, men det var faktisk gjestene som fikk kampens første scoring. Etter et lite kvarter dro Sverre Bjørkkjær av en spiller på bakerste stolpe og satte inn 1–0.

Førsteomgang var egentlig en morsom kamp som bølget fram og tilbake. Strømmen kunne økt til 2–0 på en stor sjanse etter 17 minutter, men AaFK fikk ryddet unna i siste liten.

Like etter hadde Torbjørn Agdestein - som måtte ut med skade like etterpå - to store muligheter til å score.

Målet skulle imidlertid komme. Strømmen ropte på frispark etter en rekke dueller inne i feltet, men dommeren lot spillet gå og innbytter Pape Habib Gueye banket inn 1–1.

Vondt ble til verre for Strømmen få minutter senere. Plutselig endte Holmbert Fridjonsson alene gjennom like før pausesignalet, og på sterkt vis satte han inn 2–1 nede i hjørnet. Også denne gang var Strømmen-leiren tydelig misfornøyd med dommerne.

MÅLSCORERNE: Pape Habib Gueye scoret i andre hjemmekamp på rad. Her i lag med AaFKs andre målscorer, Holmbert Fridjonsson.  Foto: Marius Simensen

Tungt for AaFK

I andreomgang utlignet Strømmen ganske kjapt.

AaFK-supporterne tenkte nok at man hadde god tid til å avgjøre dette, men onsdag kveld var det noe seigt og tungt over AaFK.

Deler av årsaken er nok at en rekke spillere er ute med skader. Andreas Lie, Nenass, Bjørn Helge Riise og Daniel Gretarsson sto alle over oppgjøret. I tillegg måtte Adam Arnarson og Torbjørn Agdestein gi seg i løpet av førsteomgang.

Det bidro nok sitt til at AaFK aldri klarte å mobilisere en skikkelig sluttspurt på Strømmen. Gjestene var faktisk fullt på høyde med AaFK og uavgjort var for så vidt greit nok ut i fra spill og sjanser.

Trolig burde Strømmen dessuten hatt et straffespark i andreomgang, men dommer Jan Morten Tennøy valgte å dra situasjonen utenfor 16-meteren.

Helt på tampen kunne Oddbjørn Lie avgjort kampen da han fikk ballen på volley, men fra 16 meter gikk skuddet langt utenfor.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball