Ada Hegerberg etterlyser vinnervilje: – Vi må se oss selv i speilet

Stjernespissen understreker at landslagsspillerne nå må ta ansvar.

Ada Hegerberg etterlyser vinnervilje i det norske laget. Her er hun i duell med belgiske Heleen Jaques.  Foto: NTB scanpix

fotball

NORGE-BELGIA 0–2

BREDA: Da Belgia nettopp hadde gått opp til 2–0 i torsdagens EM-kamp, samlet de norske spillerne seg i en ring. Hva handlet alvorspraten om?

– Det handlet om å legge inn maks. Det er ikke mer å si egentlig. Man må ofre alt på dette nivået, sier Ada Hegerberg.

22-åringen fra Sunndalsøra har bøttet inn mål for Lyon de siste årene. Dermed kom Hegerberg til Nederland som én av EMs store stjerner.

Etter to kamper står Hegerberg med null scoringer – og hun og Norge trenger et mirakel for å gå videre. Etter Belgia-kampen tok hun et oppgjør med holdningene i det norske laget.

– Når vi ikke klarer å holde på ballen, vinner Belgia på vilje. Det virker som de vil mer enn oss, og da har vi ikke så mye igjen, sier Hergerberg til Aftenposten.

Etterlyser vinnervilje

Angrepsstjernen mener altså at det skortet på vinnerviljen i det norske laget. Det til tross for at laget hadde kommet til mesterskapet med forhåpninger og entusiasme.

– Det er et EM. Man skal ville dette nok til å stå løpet ut. Det er vanskelig å si. Vi har hatt to muligheter til å høyne den delen (vinnerviljen, journ.anm.), og det har vi ikke klart. Vi må finne ut hva som går galt, sier Hegerberg, før hun legger til:

– Det handler om stolthet.

– Vi må se oss selv i speilet

Kun matematikk kan berge Norge i fotball-EM nå. Det var gunstig for Norge at Nederland slo Danmark i kveldskampen torsdag. Det betyr at de norske jentene fortsatt har et halmstrå å gripe fatt i. De er avhengige av to ting i siste gruppespillsrunde:

Nederland må slå Belgia, mens Norge må slå Danmark med minst tre mål. Før resultatet i Nederland-Danmark var klart, fremhevet Hegerberg at kampen mot Danmark ville bli viktig uansett.

– Vi må se oss selv i speilet. Hver og en av oss har et ansvar får å finne ut hva som må gjøres nå. Kanskje kan det hende det er kjørt nå. Uansett må vi prestere bedre. Det har vi en mulighet til – mot Danmark. Den muligheten skal vi gripe. Så får vi ta det derfra.

De siste kampene i Gruppe A, Belgia-Nederland og Norge-Danmark, spilles mandag.