Ajer og Celtic sikret cupfinaleplass - smadret erkerival Rangers

Rangers hadde ingenting å stille opp med mot Celtic i semifinalen av den skotske FA-cupen.

Kristoffer Ajer i duell med Rangers Alfredo Morelos under søndagens hatoppgjør.   Foto: RUSSELL CHEYNE / X02429

fotball

Celtic kan juble for finaleplass etter en overbevisende 4-0-seier.

Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Celtic, som tidlig tok kommandoen på Hampden Park søndag. Tom Rogic sendte Brendan Rodgers' Celtic-mannskap i føringen etter 22 minutters spill. Callum McGregor doblet sju minutter før pause.

  • Fikk du med deg denne? Kristoffer Ajer høster lovord fra trener Brendan Rodgers:

Seks minutter etter hvilen ble vondt til verre for Rangers. Da fikk nemlig Ross McCrorie rødt kort og Celtic straffe. Moussa Dembélé omsatte straffesparket i mål til 3-0 for de grønn- og hvitstripete. Oliver Ntcham fastsatte sluttresultatet til 4-0, også han fra straffemerket.

Rangers maktet ikke å mobilisere til en snuoperasjon med én mann mindre på banen, og Celtic kunne dermed kontrollere inn til en komfortabel seier.

Celtic møter Motherwell i finalen. Sistnevnte slo Aberdeen 3-0 i den andre semifinalen (lørdag).

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball