Aleks (26) herjer mot gigantene i Champions League - takker Høgmo og TIL for å ha reddet karrieren

Aleksandar Prijovic har imponert mot Real Madrid og Borussia Dortmund i høst. Selv mener han vendepunktet i karrieren kom i Tromsø.

høgmo.jpg 

fotball

26-åringen har spilt en sentral rolle for Legia Warszawa som tross bare ett poeng til nå i gruppespillet har vært et friskt pust i en knallhard Champions League-gruppe:

Først serverte Prijovic — som sen innbytter - assist til 3-2-scoringen mot selveste Real Madrid som førte til et sensasjonelt uavgjortresultat til slutt.

Så toppet han det sist tirsdag med to scoringer mot Borussia Dortmund i tyskernes storstue Signal Iduna Park. Riktignok vant Dortmund 8-4 til slutt i tidenes mest målrike Champions League-kamp.

— Det var definitivt en god opplevelse å spille i Champions League og score mål. Selv om det er synd at vi taper så mye selvsagt, sier Aleksandar Prijovic på telefon til iTromsø etter kampen mot Dortmund.

— Lærte å gå i riktig retning

Den bereiste spissen tilbragte ett år i Tromsø fra sommeren 2012 til sommeren 2013. Første høsten var sveits-serberen med på et godt forsøk på Europa League-kvalik og en ferd mot norsk cupfinale.

- Det var definitivt en god opplevelse å spille i Champions League og score mål, sier Aleksandar Prijovic om scoringen mot Borussia Dortmund.   Foto: NTB Scanpix

— Jeg har bare de beste minnene fra Norge. Det var en ny opplevelse for meg, særlig med klimaet, og et nytt land og nye trenere. Det var en herlig opplevelse i Tromsø, sier 26-åringen.Han går så langt som å si at tiden i Tromsø berget karrieren hans.

— Tromsø var vendepunktet i karrieren min. Jeg lærte meg å gå i riktig retning, sier en takknemlig Prijovic til iTromsø.

Setter Høgmo øverst

Han takker spesielt én mann for det: Per-Mathias Høgmo som var TIL-treneren ut 2012-sesongen.

— Det er trist å høre at han mistet jobben som landslagssjef. Jeg synes Per var en kjempegod trener og person. Han er en trener som ser mennesket bak spilleren. Han kan komme inn i hodet ditt og coache deg. Jeg ser på ham som en doktor, veldig smart, sier Aleksandar Prijovic.

— Han trodde på meg når jeg hadde en tøff tid. Han er topp-tre, faktisk kanskje den aller beste treneren jeg har hatt, fortsetter Prijovic om mannen som også hentet ham til Djurgården i 2013. Prijovic sender ytterligere én hilsen nordover.

— Er Sigurd (Rushfeldt) fortsatt der? Så fint å høre. Han hadde også en stor påvirkning på min karriere. Jeg vil takke han på nytt for at han hjalp meg og for at han hadde tro på meg. Jeg jobbet mye med han og vil takke han for at han trodde på meg.

Forstår vraking

Siste halvår i TIL ble det lite spilletid for Prijovic under Agnar Christensen.

— Den nye treneren spilte med en spiss, og de hadde nettopp kjøpt "Kobra" (Zdenek Ondrasek, journ.anm.). Det er normalt at de vil bruke spissen som de har kjøpt. Hvis jeg spiller, så er det bortkastet tid når de uansett ikke hadde økonomi til å kjøpe meg, sier spissen og forsikrer:

— Selvfølgelig følte jeg meg litt dårlig behandlet akkurat da, men det er ingen tunge følelser rundt det nå. Jeg forlot Tromsø med positive følelser.

Nå håper Champions League-helten på spill på høyere nivå igjen.

— Definitivt. Jeg nådde ikke potensialet mitt. Jeg vil prøve å komme så høyt som mulig og til en bedre liga hvis tilbudet kommer.