Angrep byråkrat: Russiske fotballspillere risikerer utestengelse på livstid

Pavel Mamajev og Alexander Kokorin er i trøbbel.

Alexander Kokorin risikerer hard straff for sin oppførsel.  Foto: Pavel Golovkin / TT NYHETSBYRÅN

fotball

Sjefene for den russiske eliteserien i fotball innstiller på at den fallerte duoen Pavel Mamajev og Alexander Kokorin utestenges på livstid.

Duoen gikk til angrep på en regjeringsansatt byråkrat på en kafé i Moskva, og både Mamajev fra klubben Krasnodar og Zenits Kokorin kan i tillegg bli dømt til fem år i fengsel.

Det finnes videoopptak av overfallet på kafeen. Det var en ansatt i Russlands handelsdepartement som hadde klaget på oppførselen til de to fotballspillerne før de gikk til angrep. Blant annet ble det kastet stoler på byråkraten, og en av dem traff ham i hodet mens han satt og spiste.

Krasnodar ønsker å terminere kontrakten til Mamajev. Zenit har kalt oppførselen til Kokorin for ufyselig, og det er ikke lenger mulig å få kjøpt skjorter og annet supporterutstyr med hans navn på.

Den regjeringsansatte Denis Pak og er koreanskfødt, og fotballspillerne startet med å mobbe hans etnisitet. Da Pak tok til motmæle tok det helt av og han ble regelrett angrepet. Pak måtte ha legehjelp, og det ble konstatert at han hadde pådratt seg en liten hjernerystelse.

(©NTB)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball