Åpenhjertig NFF-sjef: Snakker ut om Hegerberg, dommerbråket og Tørum-tårene

Fotballpresident Terje Svendsen gjester Rasmus&Saga.
fotball

Det har vært en turbulent tid i Norges Fotballforbund.

Damelaget skuffet i EM.

Herrene kommer fra 0–6 i Tyskland og er godt nede på 70-tallet på FIFA-rankingen.

Stjernespiller Ada Hegerberg har gitt seg på landslaget, i en sak hvor NFFs mediehåndtering ble et tema.

Og nå i det siste har «Edvartsen-saken» rullet og gått.

President på besøk: Terje Svendsen gjester Rasmus&Saga.  Foto: RICHARD SAGEN

Da fotballpresident Terje Svendsen ble innstilt i fjor vinter, var det etter at «reiseregning-saken» hadde turet og gått. Svendsen innrømmet at han håpet på roligere tider, og proklamerte også «nådeløs åpenhet».

I denne ukens Rasmus&Saga snakker vi med Svendsen om hvordan han synes sitt første halvannet år ved sjefsroret har gått. Vi er innom alle sakene nevnt ovenfor, og utfordrer også Svendsen på hvor synlig han selv har vært i disse sakene, vurdert mot hvor synlig han mener han bør være.

Tørum-sparkingen

Videre snakker vi om tida hans i RBK, som startet i 1987 og med et lite opphold på 90-tallet varte til 2012. Da var han styreleder de siste seks årene.

I denne perioden opplevde RBK stor suksess, og Svendsen har vært med på om lag 15 seriegull gjennom sine verv i klubben.

Samtidig rakk han også å kjenne på klubbens mest turbulente periode i moderne tid, hvor særlig sparkingen av Knut Tørum i 2007 og innsparingene etter den voldsomme pengebruken i 2008, 2009 og 2010 huskes godt. Hvordan minnes han dette i dag?

Vi snakker også om RBKs to siste kamper, og diskuterer inngangene til bortekampene mot Celtic og Ajax, sett opp mot inngangen til kampen mot Real Sociedad.

Rasmus&Saga Live fra Three Lions

Og: Neste onsdag går Rasmus&Saga direkte for publikum og TV-Adressas seere, fra puben Three Lions Trondheim i sentrum.

Der er Erik Hoftun og Mini Jakobsen gjester. RBKs assistenttrener er også av klubbens aller mest meritterte. Av de mest meritterte er også Mini, som i disse dager også serverer Biff & Bernaise på TV2 i beste sendetid.

Slik lytter du

Du kan høre ukas podkast ved å klikke her, eller ved å klikke på bildet øverst i saken.

Du kan også lytte og abonnere på Rasmus&Saga i iTunes.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball