Åpnet Alfheim rekordtidlig: – Ideelle vinterforhold

TIL trente ute på Alfheim rekordtidlig da laget innledet sesongkjøringen mandag.

KALDT: Her er Simo Valakari med Gutan på TIL-trening.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

fotball

I fem bitende kuldegrader og relativt voksen vindstyrke, trente TIL ute på Alfheim mandag formiddag. Rekordtidlig, og nok et nytt grep TILs finske hovedtrener har foretatt seg.

– Forholdene var grei for spillerne, fordi spillerne beveget seg konstant under økta. Det var ideelle forhold med tanke på datoen, så det fungerte bra, sier Valakari om økta.

Likevel er han forberedt på verre vær.

– Vi må ta dag for dag. Er det for vanskelige forhold ute, så må vi gå inn. Men det er sånn vi har lagt opp oppkjøringen, slik at vi har kalkulert med noen innedager også, sier finnen.

– Utendørsidrett

Han mener grepet har flere fordeler enn ulemper.

– Fotball er utendørsidrett, og det hender også i løpet av sesongen at været er utfordrende. Det må vi forberede oss på, sier han.

– Spillerne så bra ut

Valakari ga TIL-spillerne en ekstra friuke før oppstart, og var fornøyd med måten de responderte på.

– Jeg var glad for hvordan forfatning spillerne kom tilbake fra ferie på. De så bra ut, og har åpenbart fulgt programmene sine, sier Valakari, som også fikk gleden av å ha Tom Høgli på trening.

– Vi kjenner kvalitetene til Tom, og hvilken person han er. Han blir et viktig medlem av stallen vår.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball