Årets første borteseier for «Dalingan»: Nærmer seg toppen

Vegard og Håvard Lysvoll (27) gjorde som i 16.-mai-kampen og sikret seier med hver sin scoring.

SCORET: Vegard (t.v.) og Håvard Lysvoll etter 16.-mai-kampen mot Mjøndalen da begge scoret i 2–1-seieren. I helga gjorde scoret de hvert sitt mål da TUIL vant 2–1 i årets første borteseier mot Arendal.  Foto: Daniel Lilleeng

fotball

Etter en svak åpning kom TUIL mer med i kampen og etter 53 minutter var Vegard Lysvoll på rett sted til rett tid da han plukket opp en retur fra corner og banket ballen i mål.

17 minutter senere var det tvillingbror Håvard som kom på et løp bakfra, «Mo» hoppet over ballen og Lysvoll økte til 0–2.

Arendal fikk en redusering på frispark rett i mål etter 87 minutter, men Dalingan sto han av og sikret tre poeng og årets første borteseier i serien.

– De første 30 var vi ikke god, men de siste 60 var vi knallsterk, sier TUIL-trener Gaute Helstrup til iTromsø.

Nærmer seg toppen

TUIL er nå oppe på 8.-plass med 15 poeng og har syv poeng ned til Arendal på nedrykk og seks poeng ned til Jerv på kvalik, med kun to poeng opp til Levanger og Mjøndalen på opprykkskvalik.

– Vi har matchvinnere i begge ender av banen. Grzegorz (Flasza) som drar i land redninger når vi trenger det og i motsatt enda et utrolig giftig angrep. Håvard (Lysvoll) har hatt en variabel inngang til sesongen, men løftet seg masse på trening og i kamp. Vegard har hanglet litt i det siste og får også ufortjent lite skryt for den jobben han gjør uten ball. Han skaper utallige trusler med de løpene han tar i bakrom og åpner opp for andre. Jeg vet det er mange OBOS-liga-lag som er misunnelig på angrepsrekken vår, sier Helstrup.

– Tror du noen forsvinner i sommer?

– Vi er en utviklingsklubb, så alt kan skje, men ingenting per nå, sier Helstrup.

Fem mann ute

TUIL manglet de faste midtstopperne Tobias Vibe (rygg) og Anders Jenssen (hjernerystelse), samt Christer Johnsgård, Vetle Vinje og Lars Henrik Andreassen ute med lyskeproblemer.

– Vi håper noen av de er tilbake til helgens kamp mot Florø, sier TUIL-treneren, som var mest fornøyd med årets første borteseier.

– Før vi tapte mot Sandnes Ulf hadde vi spilt neste to år uten å tape på bortebane, så vi har vært nært, derfor var det ekstra deilig å få denne, sier han.

Lover flere mål

Vegard Lysvoll er sikker på at det nå vil løsne.

– Jeg har kun scoret tre mål i år, så jeg tror ingen klubber jakter meg helt ennå. Tre mål er for dårlig, men nå får jeg flere og flere sjanser, så målene vil komme, sier Lysvoll.

KAMPFAKTA

Arendal-TUIL 1–2 (0–0)

Scoringer: 0–1 Vegard Lysvoll (53 min.), 0–2 Håvard Lysvoll (70 min, V. Lysvoll), 1–2 Jacob Rasmussen (87 min.)

Sjanser: 8–7

Cornere: 7–5

Gult kort: Viktor Löfgren, Ylldren Ibrahimaj og Marius Andersen, Arendal.

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg IL.

Tilskuere: 513.

Som var ekstra glad for tre poeng.

– Det var sinnssykt varmt. Vi har knapt sett sola og her var det godt over «Tromsø-sommertemperatur», så jeg tror vi fikk sjokk. Vi dro ned alt på lørdag, så det var nesten tre dager på reise. Da hadde det vært utrolig tungt å reise hjem uten poeng.

Laget var også veldig klar på hvor viktig de tre poengene kan bli.

– Alle kan slå alle og vi ønsker å se opp på tabellen, men da nytter det ikke å tape kamper mot nyopprykkede lag. Vi hadde også mange mann ute, så jeg vil rose midtstopperne som kom inn og bare var helt rå, smiler 27-åringen.