Arne (65) var med på de historiske opprykkene til både Glimt og TIL. Søndag er det ingen tvil om hvem han heier på.

Arne "Pøsen" Andreassen ble opprykkshelt både for Bodø/Glimt og TIL, men spilte aldri selv i toppdivisjonen.

GJENFORENING: Arne Andreassen (til venstre) da TILs opprykkshelter fra 1985 ble gjenforent i Tromsø sist helg. Til høyre Sigmund Forfang, som også spilte for Bodø/Glimt.  Foto: Tobias Stein Eilertsen

fotball

— Han kunne ha sagt at nå sitter han i styret til TIL og nå heier han på TIL. Da hadde det ikke vært noe problem, sier Arne Andreassen.

Han snakker om Geir Seljeseth, som denne uken trakk seg fra styreverv i TIL med bakgrunn i sitt lange supporterforhold til Bodø/Glimt, som ble satt på prøve av iTromsø foran møtet mellom de to klubbene.

Andreassen vet selv litt om konflikten. En av TILs største legender noensinne, med debut i 1967 og siste kamp i 1985, spilte én sesong hos "fienden" i sør:

Sesongen 1976 i Bodø endte med Glimts første opprykk til toppdivisjonen noensinne. Ni år senere, 1985 var Andreassen med da TIL brøt akkurat samme barriere for første gang.

— Det var et artig år i Glimt. Det var et godt lag, og voldsom nivåforskjell på Glimt og TIL den gangen. Og det var artig å få spille med "Dutte" (Harald Berg), sier 65-åringen.

Jobb og beinbrudd

Utrolig nok har Andreassen tross sin unike dobbeltbragd aldri spilt på øverste nivå i Norge selv.

Et beinbrudd på tampen av 1985-sesongen medførte karriereslutt for den gang 35 år gamle "Pøsen", som dermed heller ikke kunne spille i opprykkskvaliken samme høst.

I Bodø/Glimt var han fast på laget i en overlegen vårsesong, før han ble mindre delaktig på høsten.

— Jeg fikk tilbud om jobb i Tromsø, og på den tiden måtte jo fotballspillere jobbe. Jeg flyttet på sommeren, og selv om jeg spilte ut sesongen i Glimt, så ville de ikke satse på en fyr som hadde flyttet til Tromsø. Så da ble det benken, erindrer "Pøsen".

TIL-LEGENDE: Arne "Pøsen" Andreassen spilte nesten to tiår for TIL og var senere trener i klubben.  Foto: Dag Sørli

Dermed fikk han heller ikke gleden av å spille på øverste nivå med Bodø/Glimt. Akkurat det dveler han ikke så mye ved.— Det var synd i 1985, da vi klarte det med TIL. Når vi rykket opp ville jeg nok gått på en sesong til dersom det ikke var for beinbruddet.

Tror og håper

Søndag er ikke Andreassen i tvil om hvem av eksklubbene han håper tar tre poeng.

— Jeg håper og tror TIL vinner. Selv om de slett ikke har vært gode i år. Vi må bare ha tro på at det snur nå, sier Arne "Pøsen" Andreassen.

Mannen som var med på begge de udødelige første opprykkslagene til toppdivisjonen i TIL og Bodø/Glimt.