Arne Erlandsen har fått kreft

Den kjente fotballtreneren merket «en kul som normalt ikke er der». Så fikk han den nedslående beskjeden.

Arne Erlandsen har fått kreft.  Foto: NTB scanpix

fotball

Arne Erlandsen (58) er et stort navn i historien til Lillestrøm. Nå forteller klubben på sine hjemmesider at den kjente fotballtreneren har fått kreft.

– Det blir noen utfordrende dager og uker. Men jeg har vært gjennom flere tøffe kamper - både på og utenfor banen. Jeg vinner de fleste. Forhåpentligvis skjer det samme nå. Dette er en kamp jeg skal vinne, sier Erlandsen.

I pressemeldingen står det ikke noe om hvaslags kreftsykdom Erlandsen har.

La merke til en kul

Erlandsen var LSKs trener til han måtte gå av i juni. Ifølge klubben fikk han kreftdiagnosen nylig. Trenerprofilen forteller også hvordan han oppdaget sykdommen:

– Jeg følte meg helt frisk, men så merket jeg en kul som normalt ikke er der. Da tok jeg kontakt med LSK-lege Bjørn Schultzen. Derfra var veien kort til Ahus og videre til Rikshospitalet, sier Erlandsen, som allerede har vært gjennom en operasjon.

Ifølge pressemeldingen har Erlandsen fått jobbtilbud siden han forlot klubben i sommer. Nå skal han gjennom seks uker med strålebehandling og cellegift.

Erlandsen forsikrer om at han stadig har ambisjoner som trener. Han tar sikte på å komme tilbake i jobb «så fort som mulig», kanskje til og med så tidlig som i desember.