Arsène Wenger hinter om hva han skal gjøre etter Arsenal-karrieren

Snakker om fremtiden i nytt TV-intervju.

LEGENDE: Arsène Wenger har vært Arsenals manager i 21 år.  Foto: Darko Vojinovic / TT / NTB Scanpix

fotball

I intervjuet med den globale TV-stasjonen BeIN Sports snakker Arsène Wenger åpent om egen fremtid. Selv om 68-åringen skrev under på en ny toårsavtale med Arsenal i vår, merker han at hans regjeringstid i klubben går mot slutten.

Når kontrakten hans løper ut etter 2018/19-sesongen vil han ha ledet London-klubben i 23 år. Derfor har han nå begynt å leke med tanken om å finne på noe nytt.

Et alternativ kan være å bli landslagssjef.

– Det er kanskje noe jeg kunne tenke meg å gjøre på et tidspunkt, men akkurat nå trives jeg med å være involvert i den daglige driften av en klubb. Å bare trene et lag i fire-fem uker er noe helt annet, det er mye mer konsentrert, sier Wenger, som påpeker at å være klubbtrener fortsatt trigger ham mest.

Nærmer seg slutten

– Men jeg vil ikke alltid ha den fysiske styrken til å kunne gjøre det, så kanskje jeg kommer til å bli landslagstrener. Livet mitt kommer alltid til å handle om fotball, men på hvilken måte er det helsen som bestemmer, sier han.

Ifølge The Guardian var Wenger en av de heteste kandidatene til å ta over som Englands landslagssjef etter at Roy Hodgson sa opp jobben i 2016. Dersom de to neste årene blir hans siste som klubbtrener, vil nok langt flere nasjoner være interesserte i å ansette den erfarne manageren.

– Det ville selvsagt vært fristende, for livet mitt handler om fotball. Så lenge helsen tillater det, kommer jeg alltid til å være i fotballen. Men om det blir som direktør eller manager, det vet jeg ikke, sier franskmannen, og legger til:

– Jeg ønsker å være manager så lenge som mulig, men en dag kommer det til å si stopp.

Før den tid kommer vil ikke Wenger utelukke at han har ledet en nasjon i et VM-sluttspill. I intervjuet, som ble publisert på TV-stasjonens Twitter-konto, ble han nemlig spurt om han kunne bli å finne langs sidelinjen under verdensmesterskapet i 2022.

– Kanskje, man vet aldri, svarte Wenger.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball