Avis: Conte har fått sparken som Chelsea-manager

Sky Italia melder at italieneren er ferdig i klubben.

– FERDIG: Antonio Conte skal være ferdig som Chelsea-manager.  Foto: TONY O'BRIEN / NTB scanpix

fotball

Sky Sports Italia melder at Antonio Contes dager i Chelsea er talte. Den italienske sportskanalen melder om nyheten på Twitter torsdag.

Conte har lenge vært ryktet ut av London-klubben som følge av forrige sesongs svake resultater i Premier League. Tidligere denne uken sirkulerte det bilder av Conte som ledet Chelseas treninger foran den nye sesongen, men han skal nå være ferdig, selv med 12 måneder igjen av sin kontrakt.

48-åringen tok over Juventus sommeren 2011 og ledet Torino-klubben til tre strake Serie A-titler før han tok over det italienske landslaget sommeren 2014.

Han førte «Gli Azzurri» til kvartfinale i EM 2016 før han ankom London og Chelsea sommeren 2016.

Der ble det Premier League-tittel i Contes første sesong og FA-cuptittel etter seier over Manchester United i mai.

Italiensk erstatter

Napoli-trener Maurizio Sarri ser ut til å erstatte sin landsmann i Chelsea. Det skriver Sky Sports.

Sarri er fremdeles under kontrakt med Napoli, men klubbens president Aurelio De Laurentiis meldte onsdag at Sarri nærmer seg London-klubben.

Tidligere Chelsea-manager Carlo Ancelotti er allerede klar som Sarris erstatter i Napoli.

NY MANN: Maurizio Sarri ser ut til å bli ny Chelsea-manager.  Foto: Efrem Lukatsky / TT NYHETSBYRÅN

De Laurentiis avslørte også at Napoli-spilleren Jorginho, som har hatt samtaler med Manchester City, foretrekker å flytte til London istedet.

Midtbanespilleren med har brasiliansk opphav, men landskamper for Italia, kan dermed følge sin trener til Chelsea.

– Dersom spilleren har personlige grunner, som jeg ikke vil gå inn på, for å bo i London i stedet for i Manchester, kan jeg forstå ham, sa De Laurentiis.

Napoli–presidenten ba om unnskyldning overfor Manchester Citys ledelse.

– Dersom han får bedre betalt i Chelsea, kan jeg også forstå det. Så jeg kan bare beklage overfor Khaldoon (Al Mubarak, Manchester City-formann, journ. anm.).

(NTB/100% Sport)

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball