Avsluttet den lange rekken uten seier: - Hadde nesten glemt hvordan det var å vinne

Det var 11 kamper siden TUIL vant en fotballkamp. Vegard Lysvoll og resten av TUIL-spillerne kunne endelig juble for tre poeng søndag kveld.

JUBEL: Slike jubelscener har ikke TUIL-spillerne opplevd siden sist gang de slo Levanger 2–1 på eget gress. Søndag kveld vant de 3–0 mot samme motstander.   Foto: Håkon Steinmo

fotball

Levanger 0–3 TUIL

Seieren kom også på særdeles imponerende vis. Etter å ha ridd av et hektisk åpningskvarter, der Levanger var farlig frempå ved flere anledninger, handlet det meste om de blåkledde fra fastlandet.

Vegard Lysvoll stusset inn 1–0 midtveis i 1. omgang, før samme mann doblet ledelsen til 2–0 etter en enorm keepertabbe i det 70. minutt. Mathias Dahl Abelsen fastsatte resultatet til 3–0 på overtid.

Sist gang TUIL vant en kamp i 1.-divisjon? Hjemme mot nettopp Levanger i slutten av juni.

– Det kan ikke beskrives hvor deilig det er. Jeg hadde nesten glemt hvordan det var å vinne, sier tomålsscorer Vegard Lysvoll med et bredt glis til iTromsø.

TUIL-trener Gaute Helstrup gledet seg naturligvis stort over tre etterlengtede poeng.

– Jeg synes alle som er involvert gjorde en veldig god match. Jeg unnet virkelig spillerne en seier i dag, for alle har jobbet godt over tid selv om resultatene har uteblitt, sier Helstrup.

TØFFE TIDER: Gaute Helstrup og TUIL har vært gjennom en tøff tid med 11 strake kamper uten seier. Søndag kunne han endelig juble for tre poeng.   Foto: Tobias Stein Eilertsen

Haddet oppvaskmøte i september

I over tre måneder har «Dalingan» kjempet i en motbakke som tilsynelatende aldri kom til å ta slutt. På de siste 11 kampene har laget kun samlet fattige fire poeng.

– Det har vært veldig tøft å stå i den perioden vi har vært inne i. På et eller annet tidspunkt måtte seieren til slutt komme, selv om ingenting kommer gratis. I dag gjennomførte vi en solid kamp, der vi var først på mange av duellene. Det mest gledelige å se er at vi sto samlet som en helhet, sier Lysvoll.

Helstrup forteller at laget hadde et skikkelig oppvaskmøte etter 2–3-tapet mot Ull/Kisa på hjemmebane i september.

– Etter det møtet responderte spillerne godt inn mot Glimt-kampen (0–1-tap), før vi igjen fikk et tilbakeslag mot Jerv sist helg (1–4-tap). Men tapene mot Jerv og Ull/Kisa var tap som alle kjente på kroppen og som gjorde vondt, for da var vi langt unna, forteller Helstrup.

– Flott at de har troen på det vi gjør

Tidligere denne uka fortalte styreleder i TUIL, Are Bessesen, at Gaute Helstrup har full tillit innad i klubben.

– Gautes posisjon har ikke vært et tema så langt. Vi jobber fortsatt i en prosess hvor vi ser på hvordan vi skal gjøre ting til neste år. Der er det også samtaler med Gaute om en mulig ny avtale, sa TUIL Fotball-styreleder Are Bessesen på mandag.

– Det er flott å høre fra Are og de andre at de har tillit til oss, og jeg synes hele trenerteamet har jobbet bra hele veien. Det er bra å høre at de har troen på det vi holder på med, sier Helstrup.

– Hvordan har det påvirket deg og laget at dere har gått over tre måneder uten seier?

– For vår del har det bare handlet om forrige og neste kamp. I bunn og grunn er det kun i de siste vi har hatt noen skikkelige smeller (Jerv og Ull/Kisa). Verken jeg eller Håvard (Fjellvang, assistenttrener) har kjent på at det har gått lang tid siden forrige seier. Innholdet i kampene har vært bra, selv om det har vært lite poeng, svarer hovedtreneren.

Berget plassen?

Søndagens seier gjør at TUIL står med 29 poeng, åtte poeng ned til direkte nedrykk og seks poeng til kvalik. Med fire kamper igjen har «Dalingan» alle muligheter til å berge seg på det nest øverste nivået.

– Seieren mot Levanger var bare et steg på veien. Det gjenstår fire cupfinaler foran oss, og vi er nødt til å fortsette å ta enda flere poeng, sier Helstrup.

– Det her var en kjempeviktig seier for oss, men vi har lyst å ta så mange poeng som mulig. Spesielt på hjemmebane føler vi at vi har mye å revansjere, for på eget har vi ikke vært gode nok de siste kampene, sier Lysvoll.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball