Bayern tilbake i helrødt

Neste sesong er Bayern München tilbake i helrødt – heldigvis.

Legg merke til de dyprøde Adidas-stripene. 

fotball

Jeg er kanskje farget av at jeg vokste opp med Bayern München på 80-tallet, da laget med få unntak spilte i helrøde drakter. Historisk sett er jo klubben minst like kjent for rød— og hvitstripete drakter, men helrødt har vært fargen som har kledd klubben best, etter min mening. Derfor synes jeg ikke at denne sesongens drakt med blå og rød striper har vært så veldig velykket.

Langermet drakt er en kortermet drakt med ekstra ermer sydd på. 

15/16-drakten er mer helrød enn noen gang, med dyprøde Adidas-striper på skuldrene som gjør at drakten blir mer elegant. Brandingen til Adidas blir også litt mindre synlig. Det gjør trolig ikke så mye – alle vet jo at Bayern München spiller i Adidas.Det som er litt nyskapende med Bayern-drakten som ellers har mange retroelementer, er den langermede versjonen. Det er mer eller mindre den kortermede drakten, med ekstra ermer sydd på. Designerne spiller her på det faktum at mange spillere liker å ha langermede kompresjonstrøyer under kortermede drakter – og her skapes litt av den samme effekten. Så får det vise seg om Bayern-spillerne på kalde dager velger langermet drakt eller kortermet drakt med kompresjonstrøye under.

Legg merke til de grå Adidas-stripene i Milan-drakten. 

To andre Adidas-drakter for neste sesong som også er verd å nevne: AC Milan -drakten har ikke de store sprellene, men jeg legger merke til de grålige Adidas-stripene på skuldrene. Også her er brandingen tonet litt ned. Bra!

Valencias fargeeksplosjon av en andredrakt. 

Også har vi Valencias nye andredrakt – en skikkelig fargeeksplosjon i forhold til den hvite førstedrakten. Designerne har hatt en takknemlig jobb, siden blått, gult og rødt alle er farger i Valencias klubblogo. Her har uansett designet blitt svært vellykket. HVA SYNES DU?

Relaterte saker: