Bekreftet: Han blir Zidanes erstatter i Real Madrid

Spanias landslagssjef overtar som hovedtrener i Real Madrid etter VM.

Julen Lopetegui blir Real Madrids nye trener.  Foto: Miguel Morenatti / TT NYHETSBYRÅN

fotball

Mange ble overrasket da Zinédine Zidane trakk seg som Real Madrid-trener i slutten av mai. Nå har Real Madrid funnet erstatteren som skal lede stjernegalleriet neste sesong.

Spanias landslagssjef Julen Lopetegui overtar som Real Madrids hovedtrener med en gang VM er over. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider. Lopetegui har skrevet under på en treårskontrakt.

Aldersbestemt suksess

Lopetegui har ledet Spania i 20 kamper siden han erstattet Vicente del Bosque som landslagssjef for to år siden og har ennå ikke tapt. Sistnevnte fikk sparken etter at han mislyktes i å lede Spania til EM-tittel.

Lopetegui, som tidligere har hatt treneransvaret for blant andre den portugisiske storklubben Porto, signerte så sent som i forrige måned en ny kontrakt med Spanias fotballforbund. Den nye avtalen hadde varighet til etter EM-sluttspillet i 2020.

51-åringen fikk jobben som landslagssjef i hjemlandet hovedsakelig som følge av suksessen han hadde som landslagstrener på aldersbestemt nivå. Han har tidligere vunnet EM med både G19- og U21-landslaget.

Med til historien hører det at merittene i tiden som Porto-trener var mer magre.

Spania er i gruppe B sammen med Portugal, Iran og Marokko i VM. De åpner sitt mesterskap mot nabolandet Portugal førstkommende fredag klokken 20.00.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball