Benteke brøt sjefens ordre og bommet: – Ingen på laget klarte å ta ballen fra ham

Crystal Palace-manager Roy Hodgson sier at Christian Benteke aldri skulle tatt straffesparket han brente på tampen av lørdagens 2-2-kamp mot Bournemouth.

Christian Benteke kan vente seg en skyllebøtte av manager Roy Hodgson etter straffemissen mot Bournemouth.   Foto: Scott Heavey / AP / NTB scanpix

fotball

Hodgson havnet i diskusjon med en supporter om straffespørsmålet etter oppgjøret. Manageren svarte da ærlig at det ikke var hans plan at Benteke skulle ta straffesparket som kunne ha sikret London-laget en viktig seier.

– Jeg svarte ham (supporteren) at Benteke ikke hadde fått beskjed om å ta straffesparket. Benteke tok ballen, det var en ensidig avgjørelse. Ingen på laget klarte å ta ballen fra ham, sier en noe oppgitt Hodgson til BBC.

Planen var tilsynelatende at Luka Milivojevic skulle ta straffen. Serberen hadde scoret fra ellevemeteren mot slutten av første omgang.

– Vi i trenerteamet venter ikke at spillere skal endre de avgjørelsene. Vi prøvde å rope ut våre instruksjoner. De nådde åpenbart ikke fram til straffemerket, fortsetter Hodgson.

Palace har spilt uavgjort i tre kamper på rad. Bentekes straffemiss kostet laget, som ligger sist i Premier League, to verdifulle poeng.

– Vi misbrukte en mulighet i dag. Jeg mener at vi ikke gjorde nok for å skaffe de tre poengene. Når du bommer på straffespark på hjemmebane, har du bare deg selv å skylde på, mener Hodgson.

(NTB)