Berg: India-tur kunne reddet jobben

Men Henning Berg rakk aldri å besøke Blackburns eiere.

FIKK SPARKEN: Henning Bergs managerkarriere i Blackburn ble ikke lang.  Foto: Gr�tt, Vegard/NTB scanpix

fotball

Henning Berg fikk kun 57 dager som manager i Blackburn. Nå har han reflektert over den korte perioden i sjefstolen i et intervju over to deler med lokalavisen Lancashire Telegraph.

— Hvis du ansetter noen, så gjør du det for en grunn. Derfor var det virkelig overraskende å få sparken etter to måneder, sier Berg.

Allerede før Berg fikk jobben hadde Blackburn-eierne Venkys utmerket seg, med sine til tider absurde beslutninger. Berg angrer på at han ikke anstrengte seg mer for å forklare eierne sine visjoner for klubben.

— Jeg kunne ønske jeg hadde snakket direkte til eierne. Jeg snakket med dem på telefonen, men jeg følte ikke at det var riktig å dra til India på det tidspunktet. Vi hadde et tett program og jeg ville ikke forlate spillerne. Jeg ville forberede laget til kampene, sier Berg.

- Jeg hadde avtalt å møte dem senere for å snakke om mine planer. Jeg trodde jeg hadde tid. Men i etterpåklokskapens navn burde jeg selvfølgelig ha dratt tidligere med hensyn til jobben min, fortsetter Berg.

Både Bergs forgjenger Steve Kean og nåværende Blackburn-manager Gary Bowyer har ifølge Berg dratt til India ved flere anledninger.

Berg roser Bowyer, som var reservelagstrener da nordmannen styrte Blackburn.

— Gary er en god mann. Når jeg var manager hadde vi gode samtaler om fotball og han kjenner de unge spillerne, forteller Berg.

Bowyer og Berg er kun to av fire menn som ledet Blackburn denne sesongen. Steve Kean og Michael Appleton satt også begge i sjefstolen i Lancashire-klubben. Til tross for kaoset tror Berg fortsatt på at klubben som vant Premier League i 1995 kan komme tilbake til det gjeveste selskap.

- Det er en bra klubb. De har gode treningsfasiliteter og en bra stadion. Hvis Cardiff og Hull kan rykke opp, så kan selvfølgelig Blackburn gjøre det også, sier Berg

Nordmennene Joshua King og Morten Gamst Pedersen er blant spillerne som skal forsøke å føre Blackburn opp fra Championship neste sesong.