Berger plassen med seier søndag: Her er Tromsøs knallsterke statistikk mot Haugesund

TIL har aldri tapt på Alfheim mot søndagens motstander.

UAVGJORT I FJOR: Her er Morten Gamst Pedersen i duell med Haugesunds Haris Hajradinovic.  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

fotball

På ti kamper har Gutan vunnet ni og spilt en uavgjort (2-2-kampen sist sesong) mot rogalandslaget på Alfheim.

Haugesund er for øvrig for lengst på trygg grunn på tabellen og har tapt fem av seks siste kampene.

– Man kan se på statistikk, men vi har flere ganger denne sesongen brutt noen barrierer. Og Haugesund vil ikke komme hit og tenke: «Vi kommer aldri til å vinne». Vi må bare sørge for at de ikke vinner nå heller. Det som har skjedd før denne kampen, betyr ikke noe nå, sier Simo Valakari.

Med seier mot Haugesund søndag vil det ikke lenger være noen tvil: Da har TIL berget plassen i Eliteserien.

– Dette er en stor uke, det er en stor kamp på søndag. Vi må beholde fokuset. Ingenting har endret seg. Det som er fint er at vi selv bestemmer vår skjebne, men det er ikke over ennå. Vi må avgjøre dette, sier Valakari.

TIL er på 13.-plass med 34 poeng. Bak dem jakter Aalesund og Sogndal med henholdsvis 29 og 28 poeng. Går alle resultater mot TIL denne runden, må Gutan reise til Bergen i siste serierunde med krav om poeng.

– Slik er det. Vi vet at om vi ikke tar poengene, så vil andre lag utnytte det. Det vil alltid være et press der, helt til vi har sikret plassen, men vi elsker presset og vil gjøre det som er riktig, sier Valakari.

Mushaga Bakenga er fortsatt skadet og rekker ikke søndagens kamp.

– Han skal trolig trene litt med ball på fredag. Målet er å få klar til Brann-kampen, sier Simo Valakari.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball