Bildet TIL ikke vil se

KOMMENTAR: Ruben Yttergård Jenssen (31) har fastslått at det ikke blir noen overgang fra Bergen til Tromsø. Siste ord er likevel langt fra sagt i vinter.

Tromsø-aktuelle Ruben Yttergård Jenssen var tilbake på Brann-trening mandag.  Foto: Tor Høvik

fotball

Noen få minutter før klokka 11.00 mandag formiddag kjørte TIL-trener Simo Valakari i gang sesongens første økt.

Slike treninger har alltid noe interessant ved seg. Hvordan er de nye spillerne? Markerer noen av unggutta seg?

Og selvsagt er det interessant med nysignerte Eric Kitolano. Eller 20 år gamle Brage Berg Pedersen, som er tilbake etter utlån.

Men i Skarphallen var det én spiller som manglet. Om alt hadde gått etter planen, skulle Ruben Yttergård Jenssen vært ikledd de grå treningsdraktene «Gutan» brukte for anledningen.

Tanken var at en avklaring skulle komme før begge lag startet å trene mandag.

Rune Robertsen, sportsredaktør iTromsø 

I stedet jogget Ruben Yttergård Jenssen ut på kunstgresset i Vestlandshallen 1.200 kilometer unna, en liten halvtime før TIL startet sin økt.

Etter treninga i Bergen la han overgangsspekulasjonene død da han snakket med bergenspressen.

For med ett år igjen av kontrakten er han fortsatt Branns eiendom, og måtte derfor sette seg på flyet med familien fra Tromsø søndag kveld.

– Jeg anser den saken som lagt død, ja. Jeg hadde selv satt en frist til lørdag kveld. Jeg har to barn som går i barnehage her i Bergen, der de trives kjempegodt. Jeg kan ikke bare ta hensyn til meg selv, sa Ruben Yttergård Jenssen til Bergensavisen.

– Litt av utgangspunktet for det med Tromsø var at jeg trodde at Brann ikke ville ha meg her. Da jeg i løpet av helgen fikk andre signaler på det, var det enkelt å komme tilbake her. Nå gleder jeg meg til en ny sesong, sa han videre.

Flere faktorer komplisert det som i utgangspunktet lå an til å være en «enkel» overgang å løse. Et viktig aspekt er selvsagt Jenssens lønn. For å komme til Tromsø måtte han, på papiret, mer enn halvert lønna han mottar i sitt siste kontraktsår i Brann.

Skulle det hinderet passeres, kommer vi til det som virkelig har vært utfordrende i samtalene mellom klubbene.

Hvordan vurderer man prisen på Ruben Yttergård Jenssen?

Markedet bestemmer selvsagt hvor mye en spiller kjøpes for, og noen vil dermed argumentere for at hvis TIL byr kroner null, er verdien faktisk null kroner.

Her har en mulig byttehandel mot TIL-spillerne Onni Valakari og Robert Taylor også vært et meget aktuelt tema. Førstnevnte skal selges fra TIL ettersom ledelsen har sett at det å ha Simo Valakaris sønn i stallen har gitt utfordringer.

Robert Taylor er en spiller Brann i flere måneder har vist interesse for, og som trolig ikke kan spille OBOS-fotball om drømmen om en EM-plass for Finland skal bli en realitet i sommer.

Gjennom forhandlingene har det så langt likevel vist seg å være vanskelig å få løst dette puslespillet som, dersom alle tre ble involvert, ville betydd millionbeløp til TIL. Og etter det iTromsø får opplyst har partene på ingen måte kommet nærmere hverandre før «fristen» gikk ut i helga.

Mye kan tyde på at det likevel ikke er fullt så avgjort. Brann hentet søndag det som skal være Jenssens erstatter, i Daniel Pedersen. Bare et par lange steinkast unna der Jenssen vokste opp, snakket TIL-topp Kristian Høydal mandag om at klubben fortsatt tror på en løsning.

– Toget er ikke gått, sa Høydal om Jenssen på iTromsøs direktesending fra Skarphallen. I tillegg har heller ikke Brann sagt at Jenssen ikke er til salgs.

For det som er sikkert er at Jenssen på et tidspunkt skal hjem til Tromsø. Her har han både familie, og en tomt som venter.

TILs ambisjoner om opprykk får et kraftig skudd for baugen om den planlagte overgangen ikke går i orden. Vinteren har vært fylt av problemer på Alfheim. De hadde trengt denne nyheten nå.