Bokaktuell landslagskeeper: - Det var på tide

Ørjan Håskjold Nyland gir ut bok.

Ørjan Håskjold Nylands bok om keeperrollen blir gitt ut på fredag. Her fra gårsdagens landslagstrening sammen med Sten Grytebust og Rune Jarstein.  Foto: NTB scanpix

fotball

Landslagskeeperen synes det har vært for få bøker som handler om hvordan man kan bli en bedre fotballkeeper. Derfor tente han på ideen da Samlaget spurte om han ville være med å lage ei bok om det for to år siden.

— Forrige gang det kom ei slik bok var da Ola By Rise laget ei for noen år siden, så jeg synes det var på tide igjen nå. Jeg er veldig godt fornøyd med sluttresultatet, sier Ørjan Håskjold Nyland til smp.no.

Fikk du med deg denne?

Boka heter «Ørjans keeperskole» og kommer ut på fredag. Boka er skrevet i samarbeid merd Eirik Ingebrigtsen.

Øvelser

— Boka inneholder det som skal til for å bli en knallgod keeper. Det finnes mange gode øvelser i boka som jeg selv har benyttet i mange år, som har vær viktige for min utvikling som keeper, sier 25-åringen.

Han har selv vært keeper i mange år, men var også en habil utespiller i ung alder. Håskjold Nyland er glad for at han ikke bare har vært keeper, men han skulle gjerne sett at han startet tidligere med keeperøvelser.

— Jeg var ikke i en så stor klubb at jeg hadde mulighet til å starte veldig tidlig, men det skulle jeg gjerne gjort. Jeg tror det er en stor fordel å starte tidlig med en del keeperøvelser, man kan gjerne være rundt ni-ti år. Det viktigste er at man jobber hardt og står på over tid, så vil utviklingen komme. Jeg har lagt ned utrolig mange treningstimer for å komme dit jeg er nå, sier han.

Gjennombruddsåret

Keeperboka handler ikke bare om hvilke øvelser man kan benytte seg av. 25-åringen har også tatt med ei kapittel om hans egen vei fra Mork IL til han meldte overgang til Hødd.

Mot slutten av boka forteller Håskjold Nyland også om gjennombruddsåret 2012 der han ble cupmester med Hødd og valget om å reise til Molde ble tatt.

— Jeg synes det var naturlig å ta med litt om vegen fram mot der jeg er i dag. Det har vært en veldig fin reiser, sier keeperen.