Brann i dialog om å forlenge backens utlån

Vidar Ari Jónssons nåværende Island-avtale varer ut juli. Den blir fort forlenget.

PÅ LÅN: Vidar Ari Jónsson, her i kamp for Brann mot Vålerenga i fjor, har tilbrakt våren på lån i FH hjemme på Island.   Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

fotball

Branns utleide back, Vidar Ari Jónsson (24), blir trolig værende i den islandske klubben FH. Den nåværende utlånsavtalen fra Brann løper ut om et par uker, men BT vet at klubbene er i samtaler om å forlenge avtalen.

BT har vært i kontakt med FHs klubbleder, Birkir Johansson, som ikke har ønsket å kommentere saken. Det samme gjelder Vidar Ari Jónssons agent, tidligere Brann-spiller Bjarki Gunnlaugsson, og Branns sportssjef, Rune Soltvedt.

Vidar Ari Jónsson ble hentet til Brann før fjorårssesongen, men har aldri greid å spille seg til fast plass på laget over tid. Da Brann også fikk et problem med den såkalte utenlandskvoten, der maks ni spillere kan være utviklet utenfor norsk fotball, ble løsningen for klubben å låne ut Jónsson.

Vidar Ari Jónsson hadde en drøm om å spille VM for hjemlandet i sommer, men uten spill for Brann ble det for vanskelig å skvise seg med i Island-troppen. Backens kontrakt strekker seg ut neste år.

For øvrig har en annen Brann-back, Ruben Kristiansen, fått et nytt kontraktstilbud fra klubben, melder BA. Før jul, da det også pågikk samtaler, klarte ikke Brann å resignere Kristiansen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball