«Brann satte fyr på oss igjen. Vi kjente at hjertet banket igjen, tungt og heftig»

Les hva en begeistret Doddo skriver dagen etter seieren i Haugesund.

JUBLER FOR BRANN: Doddo hyller prestasjonen mot Haugesund lørdag kveld.  Foto: Fred Ivar Utsi Klemetsen

fotball

For et liv, for en lidenskap, for en lykke.

Brann hadde kniven på strupen, de visste at de måtte prestere i den 22. serierunden. Noe annet enn seier var ganske enkelt ikke godt nok. Gullstriden har tettet seg til. Rosenborgtoget er i rute, og Brann kan ikke trå feil flere ganger.

Men Haugesund på bortebane så på forhånd ut som en blodtøff oppgave. Formen til rogalendingene har vært upåklagelig på hjemmebane, mens borteformen til Brann har vært direkte svak i det siste. Kunne dette gå bra, da?

Ja, det kunne det så visst. Det fikk vi en anelse om før kampstart. Lagoppstillingen til Brann så usedvanlig sterk ut. Et tilnærmet skade– og karantenefritt lag, med sommerens viktigste kjøp som hovedingredienser.

Ruben Yttergård Jenssen og Daouda Bamba ble avgjørende for hvordan kampen utviklet seg. Ruben (den andre) strødde rundt seg med lekre pasninger og hadde en stoisk ro som vi ikke har sett på Branns midtbane siden Martin Andresens dager.

Jenssen er en klassespiller og solid tilvekst til Lars Arne Nilsens gulljagende Brann-lag.

Det var en fryd å se den sympatiske nordlendingen briljere på midten. Det er kanskje litt tidlig å konkludere, men det ser ut som om at Branns midtbane er styrket etter sommerens overgangsvindu, og hvem hadde trodd det etter at Sivert Heltne Nilsen forsvant til dansk fotball?

Daouda Bamba kostet djevelsk mye penger, men det kan vise seg at han er verd hver eneste Trond Mohn-finansiert krone.

Brann har i en årrekke manglet en storscorer i sine rekker. En spiss som scorer på bestilling. Sist vi hadde en slik spiller var da Kim Ojo herjet. 2012 er forrige gang en Brann-spiller scoret et tosifret antall mål i løpet av en sesong. Det er selvfølgelig, som med Ruben II, for tidlig å si at Bamba blir en Brann-suksess, men i går scoret Bamba på bestilling. Det tok bare ni minutter før ballen lå i nettet, og ballen havnet der på typisk toppscorer vis. Målet bar bud om mer moro.

SCORET: Daouda Bamba jubler for sitt mål mot Haugesund.  Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN NORWAY

Bamba og Jenssen fortjener honnør, men det gjør også alle de andre på laget. Det var som om de kunne fly alle mann, Det var kvalitet i alle ledd og i alle posisjoner.

Hver eneste av spillerne, fra Radlinger til Barmen, spilte kanskje sin beste kamp for året.

Mot Haugesund var det ingen svake punkt å spore, og dermed kunne Brann slå seg løs slik de hadde for vane å gjøre i starten av sesongen. Brann våget å spille seg ut av forsvaret, de våget å holde på ballen, og de våget å presse høyt. Det vant de på. Da Brann satte på turboen så Norges tredje beste lag ut som et bunnlag. Det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne.

TAKKER FANSEN: Brann vant toppkampen mot Haugesund og topper tabellen før Rosenborg møter Vålerenga i Oslo søndag kveld.  Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Minst like gode som laget var Branns bortesupportere. De er de suverent beste i landet og gir en støtte til laget sitt som er unik i norsk sammenheng. For et liv, for en lidenskap, for en lykke de skaper. At Brann har seriens beste bortestatistikk kan den den tolvte mann ta en stor del av æren for. Hvis Brann virkelig skulle gå hen å ta gullet hem, så fortjener hver eneste av dem en medalje.

Brann satte fyr på oss igjen. Vi kjente at hjertet banket igjen, tungt og heftig.

For all del, Brann har vært gode hele sesongen, men de har ikke fortryllet oss. Veien mot toppen har vært solid, stødig og en tanke kjedelig. Mot Haugesund sto Brann for årets beste underholdning. Bedre blir det ikke.