Brann-spilleren kan havne i Vålerenga

Brann-rivalen har fattet interesse for Deyver Vega.

VIF-AKTUELL: Deyver Vega (til v.) er på blokken hos Vålerenga, klubben han er på besøk hos på bildet. Det er ventet at han forsvinner fra Brann, men foreløpig er det uklart hvem som blir costaricanerens neste arbeidsgiver. Daouda Bamba til høyre.  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

fotball

Brann-spiller Deyver Vega kan ende opp i Vålerenga.

BT får fra flere hold opplyst at Oslo-klubben er interesserte i kantspilleren fra Costa Rica.

– På generell basis kan jeg si at vi aldri kommenterer spillerlogistikk, skriver Vålerengas sportslige leder, Jørgen Ingebrigtsen, i en tekstmelding.

Branns sportssjef, Rune Soltvedt, ønsker ikke å uttale seg om Vega.

Jakter ny klubb

Det har lenge vært ventet at Vega forsvinner fra Brann i løpet av vinteren.

SPORTSSJEF: Rune Soltvedt i Brann.  Foto: Bjørn Erik Larsen

Vegas agent, José Luis Rodriguez, har ikke besvart BTs henvendelser, men han snakket om Deyver Vegas fremtid sent i november.

– Vi arbeider med å finne en ny klubb i Europa til ham, sa Rodríguez den gang.

Da lød det slik fra Brann-sjef Soltvedt:

– Vi er innstilte på å være løsningsorienterte om han finner seg en ny klubb.

Deyver Vegas kontrakt løper til sommeren.

Vært nær exit før

Også tidligere har Vega vært nær å forlate Brann. I sommer var han tett på en overgang til Elfsborg i Sverige. Året før var det like ved at Vega spilte høstsesongen i Start, men han endte opp med å bli værende og sentral for Brann gjennom høsten 2017.

I år var Vega alt annet enn sentral. Trener Lars Arne Nilsen har gitt spilleren få sjanser i løpet av sesongen. Ikke en eneste av dem kom i Branns startellever.

– Jeg har kontrakt og ønsker å bli, men jeg har en eller to måneder til å finne noe. Gjør jeg ikke det, kan jeg bli. Det er vanskelig. Virkelig vanskelig, sa Vega til Ballspark før årets siste Brann-kamp i november.

Vega har spilt 56 kamper og scoret 12 mål for Brann siden han signerte før 2016-sesongen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball