Bryne med sterk snuoperasjon: - Årsbeste

I godt gammeldags høstvær ga Bryne aldri opp og sjansen for opprykk er fortsatt til stede etter at de «knuste» tabelltoeren.

Slik feiret spillerne med B-gjengen som møtte opp og støttet spillerne i regn og ni grader.  Foto: Anders Boine Verstad

fotball

BRYNE – HØDD: 4–1

BRYNE STADION: Nok en gang kom Bryne skjevt ut i starten, men denne gangen ga de aldri opp og rundtspilte til tider tabelltoeren.

Etter at dommeren blåste i fløyten for siste gang var det et lettet lag som takket supporterne som hadde møtt opp. I klubbrakken var det flere som mente at dette var årets beste kamp, det kan både spillere og trenere si seg enig i.

– Vi fikk årets beste seier før den viktige cupkampen på torsdag mot Lillestrøm, sier Even Sel til Aftenbladet.

– Det var veldig deilig etter en varierende sesong. Dette var tett opp mot årsbeste, sier målscorer Simen August Næss etter kampen.

Hendelsesløst før det smalt

De første 20 minuttene var nærmest hendelsesløse. Begge lagene følte på hverandre og det utartet seg nærmest en midtbanekrig.

På en av de første sjansene fikk Hødd derimot full uttelling. Igor Spiridonov klarte ikke å holde et skudd som kom fra høyre innenfor og mistet ballen som havnet innenfor straffefeltet.

Der sto Andreas Malde Breimyr riktig plassert og skjøt nærmest på halvvolley med retning venstre kryss. Keeper Spiridonov var i full strekk, men fortsatt sjanseløs.

– Det var en kalddusj å få det første målet mot oss, men vi vet hva som ligger i laget. Vi kjørte på ut kampen og gikk i krigen, sier el Ghaouti.

Det føltes ut som at det ble kaldere i det kalde høstværet på Bryne Stadion, varmen kom derimot fort tilbake.

Kampfakta Bryne - Hødd

2. divisjon, avdeling 2

Bryne – Hødd: 4–1 (1–1)

Bryne Stadion, 746 tilskuere.

Mål: 0–1 Andreas Malde Breimyr (21), 1–1 Omar Fonstad el Ghaouti (25), 2–1 Einar Tunheim Lye (57), 3–1 Einar Tunheim Lye (57), 4–1 Simen August Næss

Gule kort: Joachim Osvold (89)

Sjanser: 8–4

Cornere: 3–6

Dommer: Sulman Maroof Hussain (Manglerud Star Fotball, IL)

Brynes lag: Igor Spiridonov – Paul Addo, Rogvi Asmundur Baldvinsson, Andreas Jacobsen, Andreas Ueland – Robert Undheim (Erik Rosland fra 45., Simen August Næss fra 79.), Bjarne Langeland (BB), Mads Bøgild, Einar Tunheim Lye – Omar Fonstad el Ghaouti, Vetle Lunde Myhre.

– Tok helt over

Bjarne Langeland fikk ballen på rundt 30 meter etter at Bryne hadde satt høyt press. Med silkemyk fot lobbet han gjennom spiss og toppscorer Omar Fonstad el Ghaouti som kom alene mot keeper.

Rolig og behersket løftet el Ghaouti ballen i høyre hjørne. Dermed var lagene like langt etter 25 minutter og høstværet snudde om til sol og oppholdsvær, deilig!

– Etter 1–1 tok vi over helt og det kunne blitt styggere mot slutten, sier el Ghaouti.

Rett etter hvilen var det Bryne som gikk hardest ut. To minutter ut i andre halvdel var kampen snudd til Brynes fordel. El Ghaouti stilte siktet inn på Rosland på bakerste stolpe, men en Hødd-spiller fikk hodet på innlegget.

Klareringen var derimot av den dårlige sorten og ballen havnet rett i føttene på Bjarne Langeland som sto på ti meter. Langeland gjorde det enkelt og la ballen i høyre kryss.

Dermed var kampen snudd på Bryne Stadion.

– Det var viktig å ta en kjapp samling og fikk en rask utlingning, det roer nervene. Vi tar over kampen og de stresset, sier el Ghaouti.

– Vi har snakket mye om at vi får slike smeller. Jeg tror spillerne var positivt mentalt. Vi fikk også en god pauseprat også, sier Sel.

Denne gjengen støttet godt opp laget som muligens spilte årets beste kamp i dag.  Foto: Anders Boine Verstad

– Kunne vunnet med mer

Fra 35 meter fikk Andreas Jacobsen ballen og la en hard crosser langs bakken til Einar Tunheim Lye som sto rett innenfor 16-meteren. Med en forsvarsspiller i ryggen var Tungheim Lye sterk og fikk rettvendt seg mot mål.

Vingen gjorde som Jacobsen. Han la ballen hardt langs bakken, motsatt for keeper og ledelsen var dermed økt til to mål med 30 minutter igjen.

Etter de tredje målet pumpet Hødd flere og flere menn fremover og lå kun igjen med tre stykker bak. Bryne fikk flere store overgangsmuligheter.

– Vi kunne vunnet med mer dersom vi ville utnyttet sjansene bedre, sier målscorer Næss.

Innbytter Simen August Næss var én av dem som utnyttet overgangene. Fra 25 meter, med flere andre spillbare muligheter, valgte Næss å lade høyrebeinet.

Det harde skuddet gikk langs bakken og til høyre i mål. En meget sterk snuoperasjon som viser at Bryne-guttene vil få en fin avslutning på sesongen.

– Vi har jobbet mye med spillestilen. Det tar litt tid før det sitter, men vi ser fremgang på det etter at vi har jobbet mye med det, sier Sel.

Bryne ligger nå på sjetteplass med tre poeng opp til kvalifiseringsplassen med fem kamper igjen. Torsdag spiller Bryne kvartfinale mot Lillestrøm i NM.