Bundesliga-trener bøtelagt med 120.000 kroner etter filming

Heiko Herrlich må punge ut etter sin flaue opptreden i den tyske cupen.

Heiko Herrlich blir 12.000 euro fattigere etter sin flaue opptreden i den tyske cupen.   Foto: WOLFGANG RATTAY / X00227

fotball

Bayer Leverkusen-treneren gikk i bakken på teatralsk vis da han ble «dyttet» av Gladbach-spiller Denis Zakaria i en kamp i den tyske cupen 20. desember.

Her kan du se den pinlige hendelsen (ekstern lenke).

Zakaria løp for å hente ballen da den gikk ut over sidelinjen, og kom så vidt borti Herrlich, som kastet seg ned. Det gjensto da 15 minutter av kampen, og Leverkusen ledet 1–0.

Gladbach-spillerne reagerte naturlig nok på den merkelige oppførselen, og løp bort til Herrlich for å konfrontere ham.

Tyske medier latterliggjorde også Leverkusen-treneren etter hendelsen, og beskyldte ham for filming.

Herrlich tok selvkritikk da han snakket med pressen etter kampen.

– Jeg er 46 år gammel og må greie å stå på beina. Det skjedde i affekt og var bare dumt. Jeg prøvde ikke å få Zakaria utvist, sa han.

Her har Gladbach-spillerne samlet seg rundt Leverkusen-trener Heiko Herrlich i cupkampen 20. desember.  Foto: Martin Meissner / TT / NTB scanpix

Det tyske fotballforbundet bestemte seg for å etterforske saken, og har nå kommet med sin dom i saken.

De har bestemt seg for å bøtelegge Herrlich med 12.000 euro, tilsvarende 120.000 norske kroner, for usportslig oppførsel.

«Treneren har godtatt dommen, og dommen er dermed endelig», står det på forbundets hjemmeside.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

fotball