Cardiff-sjefen åpner for snarlig salg av nordmenn

Magnus Wolff Eikrem (24) kan forsvinne i januar. Og Mats Møller Dæhli (19) kan følge etter. Det opplyste Cardiffs manager på en pressekonferansen i dag.

Mats Møller Dæhli og Magnus Wolff Eikrem er trolig på vei vekk fra Cardiff.  Foto: NTB scanpix

fotball

Begge nordmennene har slitt med spilletid etter at Ole Gunnar Solskjær fikk sparken i klubben tidligere i år.

På dagens pressekonferansen med nåværende Cardiff-manager Russel Slade, ble de to norske spillerne et hett tema. Og manageren avviser på ingen måte at Dæhli og Eikrem kan bli solgt.

Særlig Eikrem — som er fullstendig ute i kulden og ikke har spilt A-lagsfotball siden slutten av august - virker å være på vei bort.

NY SJEF: Russel Slade har ikke gitt de norske spillerne mye tillitt etter at han erstattet Ole Gunnar Solskjær i Cardiff.  Foto: Digitalsport

Kan hende Eikrem blir solgt– Vi får se om vi kan gjøre noe i januar. Vi har vært åpne med Eikrem og det kan hende han blir solgt eller leid ut, sa Slade, ifølge Wales Online.

Mats Møller Dæhli er av mange sett på som Cardiffs mest talentfulle spiller, og flere har stilt spørsmål til hvorfor 19-åringen ikke blir mer brukt.

– Akkurat nå er jeg ikke ute etter å selge eller leie ham vekk. Og det må komme en stor sum på bordet hvis vi skal selge ham, sa Russel Slade i starten av pressekonferansen.

Kan hende Dæhli blir solgt

Da han ble spurt om det samme senere, var han mer åpen for en eventuell overgang.

– Det kan hende at Dæhli blir solgt eller lånt ut, men det kan også hende at han blir her i to år til. Alle muligheter er åpne.

FERDIG: Ole Gunnar Solskjærs avgang i Cardiff har skapt trøbbel for de norske spillerne i klubben.  Foto: Digitalsport

– Jeg skal møte agenten hans, men ikke bruk mye energi på å tolke det i den ene eller andre retningen. Jeg har en møter med en god del agenter og representanter, som jo er en selvfølge, sa Cardiff-sjefen.

Dæhli har kun spilt i åtte kamper denne sesongen, de fleste av dem under Solskjærs ledelse. Russel Slade gir en skade mye av skylden.

Mener Dæhli må vurdere sine alternativer

– Dæhli har en hofteskade som gir ham litt trøbbel. Det er noe som ikke kommer til å gå bort kjapt. Som alle andre spillere må han være klar til å kjempe om en plass på laget. Han har kjappe bein, er god til å finne åpninger i spill og det at han ikke er så høy, behøver ikke være negativt for ham. Jeg ser ingen grunn til at han ikke skal mestre den fysiske delen av spillet, sa Slade.

Cardiffs keeper David Marshall ble også spurt om situasjonen til Dæhli.

— Han er en fantastisk lagkamerat og en av de mest hardtarbeidende spillerne jeg har sett. Han har et stort talent og gjør det bra på internasjonalt nivå. Når han får sjansen, som kommer til å være snart, kommer han til å ta den og jeg vet at han har en stor fremtid foran seg. Jeg håper den er her, sa keeperen, ifølge Wales Online.

Dæhli har vært en av Norges mest sentrale spillere det siste året. Landslagssjefen Per-Mathias Høgmo er foreløpig rolig, men sier Dæhli må vurdere sine alternativer hvis situasjonen ikke endrer seg.— Jeg tenker at Mats var så god for oss sist, og at han hele veien tar nye steg, så på kort sikt gjør det ikke noe. På lang sikt ønsker jeg at alle spillerne spiller mest mulig klubbfotball. Det gjelder selvfølgelig for Mats også. Jeg har god og tett dialog med ham, sa Per-Mathias Høgmo på gårsdagens pressekonferanse.

- Hva synes du han bør gjøre?

— Jeg synes han gjør det eneste riktige. Han viser at han vil bli god, trener med laget - og han trener mye ekstra. Mitt råd til ham, er å vise at han til de grader hører hjemme på det laget han er nå. Men hvis det ikke fungerer på sikt, så må man vurdere andre ting, sa Høgmo.