Cavani slo tilbaken etter kritikken

Edinson Cavani gjør det han kan for at savnet av Zlatan Ibrahimovic skal bli minst mulig merkbart i Paris Saint-Germain.

Edison Cavani jubler for ett av sine fire mål mot Caen.  Foto: Scanpix

fotball

Fredag holdt uruguayaneren et målshow av sjeldent kaliber da den franske fotballstorheten overkjørte Caen med 6-0 i Ligue 1. Allerede før kampen var halvspilt hadde Caen-keeper Rémy Vercoutre plukket fire ballen ut av eget nett, og Cavani var sist på samtlige. Det var nok godt for uruguyaneren etter nedturen mot Arsenal i midtuken, hvor han misbrukte flere store sjanser til å avgjøre kampen, og den endte til slutt 1-1. På onsdag:

Måltyven fikk god hjelp fra PSGs to backer — brasilianske Maxwell og belgiske Thomas Meunier. Førstnevnte noterte to målgivende pasninger og Meunier én.

Ved pause valgte PSG-trener Unai Emery å gjøre tre bytter. Blant spillerne som forlot banen var Cavani. Det stoppet imidlertid ikke gjestene fra å fortsette målfesten. Lucas Moura og Jean-Kevin Augustin sørget for at kampen endte 6-0.

Med storseieren klatret PSG til annenplass på tabellen i Ligue 1. Monaco har samme antall poeng som den regjerende ligamesteren, men har én kamp til gode.